feljelentgetés érdemes?

 ( fejesjoco | 2011. szeptember 21., szerda - 22:06 )

Egyik nap majdnem megöltek az M0-n, és elkezdtem gondolkodni, hogyan lehetne javítani a helyzeten. Eszembe jutott, hogy vannak ezek a fedélzeti kamerák, amikről annyit tudok, hogy bizonyítékként felhasználható a felvételük. Tegyük fel, hogy veszek egyet, és onnan kezdve elkezdem rögzíteni a mások szabálytalanságait. Nem csak akkor használnám fel, ha balesetem van, hanem preemptív jelleggel inkább, szerencsére jogsim 10 éve alatt még nem volt balesetem. Pusztán kedves autóstársaim oktatásának céljából. Ilyenekért, hogy piroson áthajtás, gyalogosnak elsőbbséget nem adás zebrán, szabálytalan sávváltás/előzés, BKV megállóban és egyéb egzotikus helyeken parkolás, és a kedvencem, a követési távolság be nem tartása. Tegyük fel, hogy rögzítek egy ilyen felvételt, ami már kivágja a biztosítékot. Vagy akár azt is feltehetjük, hogy nagyon sok embert akarok a jóra tanítani, és nagy tételben gyártom ezeket a felvételeket. Utána mi van? Elküldöm police.hu-nak és intézik? Vagy nekem kell feljelentést tennem? Az mennyibe kerül, illeték, sok idő sorban állás, behívnak tanúzni, etc? Meddig mehet el egy ilyen ügy, bíróság, tanúvédelmi program, benne leszek a tévébe'? És mire számíthat a másik? Kap akkora büntetést, hogy még ha nagyon drága autóra futja neki, akkor is megérzi? Lesz bármi hátránya azon kívül, hogy kifizeti, és utána leszarja, csinálja tovább, amit eddig? Viccen kívül mondom, hogy ha valaki veszélyesen vezet, azt nem bosszúból, hanem magam és mások életének védelme érdekében akarom jobb útra téríteni.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nem volt még baleseted, ugye?
Egy szabálysértés 4-8 hónapig is elhúzódik a rendőrségen, 2-3-szor bemégy mondjuk, aztán befigyelhet utána egy bírósági szakasz is.

Szóval, csak ha sok a szabadidőd. A fedélzeti kamera meg igen jó dolog, de bőven elég, ha a saját "védelmedre" használod.

Erre a feladatra ott lenne a rendorseg, de valamiert ok nem sokat tesznek az altalad felvazolt autostarsak ellen......

+1

+sok, annyival finomítanám:
nem tesznek még eleget, illetve nem igazán jól. Ha csak a büntetésekből szerzett bevételekre utaznának, akkor is lehetne korrektebb és eredményesebb módon csinálni.

A rendőrség a szabálysértéseket "hitelesített" eszközökkel rögzítheti, (Pl GPS-el támogatott PDA) amin rögzíteni kell a szabálysértés helyét is. Ezzel lehet bizonyítani a szabálysértés helyét. Ha nem alkalmas eszközzel rögzítenék, nem fogadná el a bíróság, de legfőképpen az elkövető. Tehát, ha tudod bizonyítani az elkövetés helyét is, akkor esetleg van arra esély, hogy az elkövető kap valami bírságot. Ellenkező esetben mondhatja azt is, hogy nem is ott volt, nem is akkor, nem is ő volt, stb.
Pl. külföldön volt a helyszin, amit lefotóztál, innen kapufa. Azt is mondhatja, hogy nem ő vezetett, hanem közeli hozzátartozója, akire nem köteles vallomást tenni.

Szóval elég nehéz a bizonyítás, még a hatóságnak is, nem hogy egy átlag polgárnak.
Egy próbát megér, akkor kiderülhet, hogyan is működik ez a gyakorlatban.

Sajnos a jogszabályok az elkövetőknek kedveznek, nem csak közlekedési szabálysértésben, hanem más ügyekben (bűnügy) is.

kétharmad van, meg jogbiztonságtalanság. Az ilyen kiskapukat ki kéne írni a törvényekből szvsz.

A szabálytalan parkolókat, gyorshajtókat pedig mondjuk az autójának a piaci értékének százalékos aránya szerint bűntetném. Pl: ahány km/h-val többel ment mint a megengedett, a kocsijának az értékének annyi százaléka lenne a bűntetés.

Én meg majd alapítok egy céget ami felértékeli ehhez az autókat...
Igérem nem járok majd rosszul... :)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - -> Kérjük a humoros aláírást itt elhelyezni. <- - -

Aki nem tud fizetni attól majd én elszállíttatom az autót.

Félek, ő a másik oldaltól remél pénzt a cégével :-(

"A szabálytalan parkolókat, gyorshajtókat pedig mondjuk az autójának a piaci értékének százalékos aránya szerint bűntetném"
Egyes elmaradott/fejlődő diktatúrákban mint amilyen Svájc,pontosan így van.Az autó értékével egyenes arányban nő a büntetés.
De hát nálunk "demokrácia" van...
Idézet a nol.hu-ról,sajnos itt találtam,nemtudom elég hiteles forrás-e.
"A 37 éves illető óránkénti 290 kilométeres sebességgel száguldott Svájcban sportkocsijával, egy ötvenmillió forintot érő Mercedesszel, amikor lefotózta a rendőrségi kamera. A megengedett maximális tempót 170-nel múlta felül.

Mivel a svájci törvénykezés a bírság megállapításánál a sebességtúllépés mértékén túl előírja a vétkes vagyoni helyzetének figyelembevételét is, és mivel a szóban forgó gyorshajtó tehetős, az ügyészség közlése szerint akár 1 millió 80 ezer svájci frankra is rúghat a büntetése - adta hírül a brit BBC.

Az autót a rendőrség lefoglalta. Gazdája - elméletileg - napi részletekben is fizetheti a bírságot, ez esetben háromszáz nap áll majd a rendelkezésére. Naponta csaknem 700 ezer forintnak megfelelő összeget kellene így lerónia.

A gyorshajtási bírság jelenlegi világcsúcstartója amúgy svájci: januárban szabtak ki rá közel 60 millió forintnyi büntetést."
http://nol.hu/mozaik/200_millios_buntetes_brutalis_gyorshajtasert

"Ha nem alkalmas eszközzel rögzítenék, nem fogadná el a bíróság, de legfőképpen az elkövető"

A bíróság elött szabad bizonyítás van!

http://ec.europa.eu/civiljustice/evidence/evidence_hun_hu.htm
"c) Nagyobb bizonyító ereje van-e bizonyos bizonyítási eszközöknek a többinél?

A szabad bizonyítás elvéből következően nincsen előre meghatározott súlya egy-egy bizonyítéknak. A bíróság a tényállást a felek előadásának és a bizonyítási eljárás során felmerült bizonyítékoknak egybevetése alapján állapítja meg; a bizonyítékokat a maguk összességében értékeli, és meggyőződése szerint bírálja el."

"hogy nem ő vezetett, hanem közeli hozzátartozója, akire nem köteles vallomást tenni."
Ez annyiban változott kb fél/1 éve hogy bevezették az objektív felelősséget(talán így hívják)
Tehát a tulajdonos felel mindenért,kivéha ha bizonyítani tudja hogy nem ő vezetett.
A közeli hozzátartozóra való hivatkozást megszüntették,mivel szinte mindenki erre hivatkozott.
Magára nézve most sem köteles terhelő vallomást tenni,de ha van bizonyíték,felvétel akkor gáz.

Nem tudok érdemben hozzászólni, de magát az ötletet nagyon jónak tartom. Anno volt valami olyan kezdeményezés, hogy gyalogosok rejtett kamerával felvették azokat, akik a zebrán majdnem elütötték őket, és feljelentést tettek. Ha máshogy nem lehet egymásra figyelésre tanítani az embereket, akkor így kell.

jelentgesd fel anyadat. jobb dolgod nincs?!

Érintett vagy? :DD


tr [:lower:] [:upper:] <<<locsemege
LOCSEMEGE

hol domborodik ki, hogy érintett vagyok?

nem vagyok, viszont a feljelentgetés az egyikk legundoritobb dolog a vilagon.
nem kene hagyni, hog ujra a feljelentgetos idok jojjenek el magyarorszagon.....

Nem kellene szabálytalanul közlekedni, s akkor nem lennének efféle problémák. Tényleg nemzeti sporttá lett például az irányjelző használatának nélkülözése. Remek az, amikor nem lehet bemenni a körforgalomba, mert egyesek egymás után b@sznak használni az indexet, sorra mennek ki az előző kijáratnál, de mivel nem indexelnek, ez nem derül ki, s a körforgalomban lévőnek van elsőbbsége. Így ugyan semmi akadály, mégsem lehet bemenni. Ha meg éppen mégis bemenne az ember, abból szép csattanás lehet...

Vagy a másik "kedvencem": kereszteződés egyik oldalában zebra a főúton át, két ellentétes oldalon buszmegálló, nincs megálló öböl. Érthető okoknál fogva előzni tilos mindkét oldalról - ugye gyalogosok védelmében -, erre persze zsinórban előzik az autósok a megállóban álló buszt.

Szerencsére egyszer láttam, amikor ezen a helyen két busz volt a két megállóban, autós elkezdett előzni, buszok előrementek annyit, hogy a vezetőfülkék közel kerüljenek, majd megálltak, s nézegették az egyik busszal szembekerült előző autóst. Előtte busz, mellette busz, mögötte a következő autós, aki szintén előzött volna. A buszsofőrök szerencsére ráértek úgy egy percig. :)


tr [:lower:] [:upper:] <<<locsemege
LOCSEMEGE

Fuu, indexre hatalmas +1. Legszarabb az, hogy nehany faszparaszt autos azt hiszi, hogy a gyalogosoknak sem kell jelezni, pedig volt mar nem egyszer olyan, hogy a tajparaszt kocsog majdnem athajtott rajtam, mert nehezere esett azt a nyavajas pockot picit megmozditani.

----------------
Lvl86 Troll

Egyetrétek, de csak azért, mert a fejlelentgetés sem ér semmit, kivéve, ha politikailag megfelelő a feljelentő szándéka. Ha nincs jogállam, úgyhogy csak az őnbíráskodás marad.

Még jó, hogy életveszélyesen közlekedni nem az egyik legundorítóbb dolog a világon. Szerintem meg azt nem kéne hagyni, hogy újra olyan idők jöjjenek el Magyarországon, hogy ne tudjanak az emberek a családukkal biztonságban az úton közlekedni.

+1

Ja, egyszerubb lenne utanaeredni a delikvensnek aztan lerendezni, vagy esetleg utanaloni mondjuk egy soretes vadaszfegyverrel :D

+1 a feljelentgetesre. Igaz, nem konkretan autos eset, de tapasztalataim szerint az esetek 90%-aban a legtobb ember akkor kezd el feljelentgetessel pattogni, amikor keptelen megoldani a sajat problemait, normalisan, hanem mastol varja a megoldast. (Ezt kulonosen az idosebb budapesti mammeroknal tapasztaltam).

es

-1, mert hulljon a fergese az utakon.

----------------
Lvl86 Troll

Miert szerinted mi a normalis megoldas a problema(k)ra? Tankkal jarni az utakat, leereszteni a szomszed kereket, vegigkarcolni a fenyezest, benyomni a szelvedot, bevetni a fatestapolot? Szerinted egy budapesti mammernak milyen eszkozok vannak a kezeben, hogy megoldast talaljon az o problemaira? Engem eddig eletemben haromszor "probaltak" elutni zebran, csak a sajat lelekjelenletemnek koszonhetoen kerultem el a balesetet. Nekem meg van eszkoz a kezemben, mert kepes vagyok erot gyakorolni az efajta nyomoroncokra, marha legkozelebb is elkerul az utkozes. De leszek en meg budapesti tata, aki nem biztos, hogy kepes megvedeni magat.
Igenis jelentsen fel mindenki mindenkit, aztan oldja meg a rendorseg, ahogy tudja. Alljon mar meg a menet, ezert fizetjuk oket (ugyeszeket, birokat), hogy ne nekunk kelljen igazsagot osztani.

+1

1996 kürül elütöttek a zebrán.
Valamennyire én is hibás voltam mert igaz hogy zöldön mentem át de elgondolkozva,lassan.
A 2X2 sávos+középen villamossín(Nagykőrút,Bp)már áthaladtam a külső sávon,kb 45cm-re voltam a villamos záróvonalától,amikor a földet nézve hatalmas dudálás.Ijedtemben megáltam és balra néztem,hioszen mint írtam ,zöldön(nem villogó zöldön)kezdtem meg az átkelést.
A felnézés pillanatában el is ütött egy személykocsi,felkenődtem a szélvédőre,ami be is tört.A kocsisor kb 15-30m-ről indulhatott álló helyzetből,mivel nekik addig piros volt.
A vezető,egy 18 vagy 19 éves,ha jól emlékszem kb 2 hetes/1 hónapos jogosítványú lány volt.
Engem kisebb fejsérüléssel kórházba vittek,ahol ki is halgattak később.
Aztán a lány az anyja meg 1 ügyvéd jelent meg a tárgyaláson.Az anya félrevolt és azt kérte hogy ne tegyek terhelő vallomást a lányára ,fiss jogsis meg még fiatal stb.
Én hülye,jóindulatúan belementem.
A tárgyalásra sajnos alig emlékszem de az itéletre igen:engem büntettek meg 30e Ft-ra)1996 körül az nem annyi volt mint most)a közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt.Mivel nem elvágólag,az úttestel párhuzamosan,a felfestett zebra területén keztem meg az áthaladász hanem attól sgégen jobbra indulva,de az eset már a zebra területén történt.
Na ennyit az igazságszolgáltatásról.
És még jó hogy egy 18-19 éves lány volt és nem 4 ukrán "üzletember"akik még szét is vertek volna a szélvédőért.

van, ahol a legkisebb figyelmetlenseg is eletet kovetelhet. A kozlekedes is ilyen. Csak egyszer ne figyelj oda par masodpercre, es az mar eleg tud lenni, hogy embereket fekete zsakokban vigyenek el. Nem teged korhollak, de tudomasul kell venni, hogy van, amiben nincs pardon.

Viktor az eletrol es a halalrol

Azt kifelejtettem hogy rengeteg autós pl a Blaha Lujza téren fék helyett a dudát nyomja ha valakit lát a zebrán pirosban átmenni.Deakkor is ha éjjel van és pont kivan kapcsolva a lámpa és neki csak sárán villog.
Persze nem szép dolog piroson se átszaladni de valami olyasmi van a Kreszben hogy minden közlekedő a tőle telhető/elváhtaó modom tegyen meg mindent a baleset elkerülésére.
És ez a minden sok autósnál a duda,fékpedál helyett

Haat... a Youtube-n biztos sokan neznek...

De kvara raer valaki...

Végigolvastad? Pont nem érek rá annyira.

--
joco voltam szevasz

Az a hozzáállás, hogy a közlekedőtársaidat bármiben nevelni vagy fegyelmezni akarod, az igazad tudtában, önmagában balesetveszélyes.

Veszel egy GPS-es fedélzeti kamerát és másképp fogsz vezeti, mint addig. Esetleg -egyszer-egyszer- utánamész egy baromnak, hátha csinál valami látványos kunsztot. Esetleg nem térsz ki valami meleg helyzetben, mert bízol a kamerádban.

Arra gondoltál, hogy a fedelzeti kamera minden cselekedetedet rögzíti, az összes gyorshajtásodat, a kölök/főnök/asszony néha ellenőrizheti, hogy merre mentél?

Mit szólsz majd, amikor besétálsz a rendörsegre, hogy egy fekete terepjárós barom nem adta meg az elsőbbséget egy kanyarban rákanyarodva a főútra, a rendőrség meg a felvételből azt szűri ki, hogy 54-gyel mentél a 30-as táblánál? (A kanyarban becsatlakozó alsóbbrendű utat védő sebességkorlátozást nagyon tipikusan nem tartja be senki Budapesten: észre sem veszik.)

Van még. Mindegy. Ez a "én okosabb/jobb/erkölcsösebb/erősebb/nagyobb farkú/gazdagabb vagyok az elöttem haladó hülye/béna/bűnöző/nyápic/impotens/csóringer fazonnál" hozzáállás balesetveszélyes.

Peresze, vegyél fedélzeti kamerát. Vannak többkamerás központi egységek is, jó kis játék. Aztán néha elemezgesd, hogy bizonyos balesetközeli helyzeteket hogyan lehetett volna megoldani.
Baleseted meg ne legyen ;)

A hozzászólásod jól tükrözi a jelenlegi szar helyzetet. Már fel se tételezzük senkiről, hogy szabályosan vezet. Tudom, hogy ritka, de nekem nincs félnivalóm, szabályosan és kulturáltan vezetek. Mindig, és pont. Nincs pénzem büntetést fizetni, élve akarok hazaérni, és nekem a lelkiismeretem is így tisztább. Ezen egy kamera se fog változtatni. Ennyi.

--
joco voltam szevasz

Volt már egyszer egy ilyen feljelentgetős korszaka az országnak.

Azzal, hogy meg kell(ene) tisztítani az autóstársadalmat: egyetértek.
Azzal is hogy a társadalom egészét kéne igencsak megtisztítani.

Az utakon hemzsegnek azok, akik egy normális országban nem lennének szabadlábon, a társadalmat pedig elöntötte az a réteg, akit régebben igencsak találóan "lumpenproletároknak" neveztek. Ez lett Mo.

Azzal, hogy meg kell(ene) tisztítani az autóstársadalmat: egyetértek.

Egyetért ezzel mindenki, hidd el. Csak éppen nem kivitelezhető, pl. ezért:

A Suzukis azt mondja, tüntessék el a sok Lacettist, akik 40-nel tötyögnek az úton (mert sokat zabál az autójuk és azt hiszik, ha 50 helyett 40-nel mennek, akkor sokat spórolnak).

A Lacettis azt mondja, húzzon a francba a Suzukis a rizspapírjával, mit pattog, amúgy sincs szabályozva a minimális sebesség, meg ne veszélyeztesse az én gyerekemet "ámokfutással". Meg amúgy is hova siet, ha én nem sietek, akkor ő miért? Szombat van, nyugodjon meg! Mit nyer vele, ha 3 perccel előbb ér oda? Jöjjön csak szép nyugisan itt mögöttem, egy picit beljebb is húzódok, nehogy előzni tudjon. Meg amúgy is a biztonságos, ha a bal kerék a felezőn halad.

A háromhengeres Fábiást kisebbségi komplexusa bántja, hogy jön a Swift a belsőben és izomból lenyomná - ha hagyná, de ő juszt is marad a belső sávban, egy kis okítás ráfér arra a hülyegyerekre, amúgy is, a Fábia 3x annyit ér (max. a devizahitel rajta). Meg aztán végső soron ő 5 km múlva balra fog kanyarodni, "joga van" ott menni.

Az X6-os jön, átgázol a Suzukin és Lacettin, és nem érti, miért nem gyorsítanak 50 méteren, két lámpa között 140-re, mert neki ez olyan könnyen megy a 3 literes turbódízellel. Nyilván vagy köcsögök, vagy csak őt akarják feltartani. Vagy mazsolák. Az ilyennek nincs helye az utakon!

Prémiumkategóriás autós belső kényszert érez, hogy a rénézésre 500,000 Ft alatti autók seggébe állva nyomatékosítsa továbbhaladási szándékát, akkor is, ha az előtte lévő ténylegesen a megengedettel, vagy gyorsabban hajt. Na nehogy már egy ilyen vacak pöfögjön előttem! Nem ezért költöttem >8MFt-ot autóra!

A taxis megáll az út szélén, nem zavarja, hogy dugót okoz, hisz ő fuvarra vár! Értsük meg, neki ez a munkája, ő ebből fizeti az adót (khm...), és mindenki köcsög, mert őt is csak frusztrálja a munkájában azzal, hogy rádudál, mutogat, üvölt neki.

A többi autósnak a hócipője tele a pofátlan taxisokkal, azt mondják, ez az önző dög a saját kis előrejutása érdekében szivat meg egy rakat másik embert.

Konklúzió:
Mindenki meg akarná tisztítani az autó társadalmat, a baj csak azzal van, hogy mindig van valaki, akinek a szemében _te is_ eltávolítandó elem vagy. Az pedig rohadt ciki, amikor téged akarnak kizárni... én ezért nem önkéntes rendőrködök az utakon, mert tutira van valaki, aki meg engem akarna letolni, és nincs kedvem a közúti konfliktusokhoz.
--
http://www.open-st.eu

Hát ez az, teljesen egyetértek azzal az állapottal amit felvázoltál.

Az más kérdés, hogy én a megtisztítást nem úgy értettem, hogy az autósokat kérdezném, -ugyan már ki is nem való az utakra?

Van egy KRESZ, ami egy többé korszerű jogszabály, csak nem tartja be a többség. Ha rajtam múlna, töméntelen kamerát raknék ki a közutakra, kereszteződésekhez, gyalogátkelő helyekre, autópályákra, aki szabálytalankodik: fizet. Mindenki. Ha nagyértékű a gépkocsija: sokat. Zéró tolerancia. Ha az X6-os töbször: na akkor jöjjön egy kis vagyonosodási vizsgálat is a nyakába. Sűrű fésűs NAV ellenőrzés.
Meg lehetne oldani a problémát, csak nem biztos hogy egyöntetűen akarják...!

Más: Volt pár éve egy felmérés, azt firtatták a magyar polgároktól, jó lenne-e a zéró tolerancia: válasz IGEN!! Kérdés: hajlandó is lenne alávetni magát? Válasz: öööö/ajjaj/bazzeg nem! A fejekben kéne kezdeni a rendrakást.

Na ez duplapluszjó meglátás:)

---
Ó, hogy a hatalmas Kublaj kán üssön rajtad, és a házad népén!

A konklúzió ül, de a többi nem annyira. A közlekedésre kitaláltak egy szabályrendszert, aki azt nem tartja be, azt tényleg főbe lehetne lőni a helyszínen, példastatuálás céljából. Vannak persze általad is leírt - határesetek, amikor nem annyira egyszerű dönteni (bár szerintem mindent el lehet vinni valamelyik irányba, ha alaposan megbogarásszuk, és ha nem abból indulunk ki - tévesen - hogy autót vezetni alanyi jog).

Mire gondolok? Pl. ha a delikvens hatvannal döcög ott, ahol kilencvennel lehet, feltart mindenkit, és ezt az autója vagy a saját műszaki állapotával magyarázza, akkor rohadtmód tévesen érvel, mert autót vezetni nem kötelező. Ha nem lát/nem hall/ szar a váltó, akkor menjen busszal, gyalog, biciklivel.

A prémium kategóriás egyértelműen kreszt sért, mert rá akar kényszeríteni másokat is a szabálytalankodásra - főbelőhető.

A taxisnál pont leszarom, hogy ő ezzel keresné a kenyerét, ha mondjuk az én kenyérkeresetemet akadályozza a szabálytalankodásával; - főbelőhető:)

A X6-ossal nincs mit kezdeni, ha nem tud gyorsítani, hát nem tud:) De ha mindeközben nem tartja be az előírt követési távolságot, akkor más sérti a kreszt; - főbel... de ezt már tudjuk:)

A belső sávban a Fábiás, ha nincs jobbra tartás, akkor jogosan van ott, a mögötte jövő gyorsulóbajnok bekaphatja. Ha van jobbratartás, akkor golyót neki; bár ez is érdekes eset, mert lehet, hogy nem tudja, hogy a balkanyar csak 5km után lesz... Necces.

Szerintem ha az előírásokat mindenki betartaná (nem, valóban én sem mindig szoktam, lakott területen kívül, ha nincs senki, akkor szoktam gyorsabban menni), sokkal boldogabbak lennénk, mert a szabályszegések egyértelműek lennének. Persze még le kellene küzdeni a faszjankó hozzáállást (pl. a kapuba beparkoló köcsögöt, akinek teljesen egyértelmű, hogy ő odaparkolhat, mert "nem volt máshol hely (FŐBELŐNI)").

---
Ó, hogy a hatalmas Kublaj kán üssön rajtad, és a házad népén!

Azzal, hogy meg kell(ene) tisztítani az autóstársadalmat: egyetértek.
Azzal is hogy a társadalom egészét kéne igencsak megtisztítani.

Tudod, az elmúlt száz év alatt a magyar társadalmat kétszer is sikerült alaposan megtisztítani. Azért tartotok ott, ahol...

Ja, az tényleg jó lenne, ha legalább a KRESZ-t betartanák a közlekedők.

Csaba

szerintem az nem _ilyen_ feljelentgetos volt...

Viktor az eletrol es a halalrol

Feljelentgetés és feljelentgetés között nincs sok különbség. Ez bizonyos embertipust kíván. Ne hidd, hogy ha megbíznák azzal, hogy jelentse ha valaki kormányellenes kijelentéseket tesz, nem tenné meg. Megtenné. Mert feljelentgetős. És ettől érzi fontosnak magát. Az ilyen spicli tipusú, besúgó tipusú emberek minden rendszerben megtalálhatóak. Ha nem kormányellenes kijelentésekért súgnak be, akkor besúgnak másért. Mindegy nekik, csak besúghassanak. Nem egy jellemdús emberek az ilyenek. Még ha oktatási célzatból teszik, akkor sem. Gondolj bele! Megy utánad, és figyel. Várja, hogy hibázz! És besúg. Beárul. Véletlenül meglát egy akaratlan szabálysértést. Az illető nem is tudja, hogy vétett. De ez besúgja. Feljelenti. Nem sajnálja rá az időt és az energiát. Nem számít, hogy ez neki semmilyen hasznot nem hoz, a cél az, hogy ártson! És nem törődik azzal sem, hogy a jóérzésű emberekből legfeljebb csak hányingert vált ki a tevékénységével. Ő ettől fontos. Saját magának.Szóval, ilyen a feljelentgetős.

Nagyon nem értek veled egyet. Itt nem céltalan beárulásról, spicliskedésről van szó, hanem az egyébként ésszerű, mások életét lehetővé tevő szabályok betartatásáról. Nem arról beszélünk, hogy valaki 40-nel megy a 30-as táblánál, hanem például arról, hogy valaki leparkol a kerékpárúton, mert ott van hely, előz az előzni tilosnál, nem adja meg az elsőbbséget, veszélyeztetve ezzel mások épségét.

Hasznot egyébként hozna, ha ezek a jelenségek visszaszorulnának. Mellesleg semmi szükség nem lenne ilyesmire, ha a rendőrség az utakon legalább olyan aktív lenne, mint 2006 őszén volt.

Mellesleg, amikor nem adták meg nekem az elsőbbséget, egy nem az idén lebarnult honfitársnőmtől megkaptam, miután megkérdeztem, ez mégis így hogy, hogy miért nem nézek szét. Mondom, nekem volt elsőbbségem. Mire ő: csak nem képzelem, hogy elsőbbséget fog adni, ha ő siet. Na, most erre mi a fenét lehet tenni?


tr [:lower:] [:upper:] <<<locsemege
LOCSEMEGE

Én is szeretnék normálisabb országban élni! Azok a feljelentők azonban, akik a "köz érdekét nézve" jelentgetnek fel, általában jellemtorzult emberek. A régi rendszer hű kiszolgálói is ilyenek voltak, de amint említettem, ilyenek vannak mindenütt, és nem csak politikai témában jelentgetnek. Én nem szeretem őket. Különösen azért nem, mert személyesen is imertem egy önkéntes rendőrt a régi rendszerben, aki a fél falut feljelentette. A rendszerváltás után sürgősen költöznie kellett.

nagy -1. Hogy szerinted mi motivalhat egy embert, amikor felnyom valakit, az nyilvanvaloanvaloszinuleg nem egy szakerto velemenye.

En pl. nagy feljelento vagyok: rendszeresen feldobom a spammereket, es joerzessel tolt el, amikor egy spammer mocskot megbuntetnek. Ennek ellenere kinevetem a te szakerto (LOL!) jellemrajzodat...

Viktor az eletrol es a halalrol

Teljesen más, amiről te beszélsz. Egy bűnözőt, gyilkost feljelenteni miért káros? A szomszédot irígységből följelenteni az az, igazi kommunista szokás. De a kettőnek semmi köze egymáshoz.

Egy bizonyos embertipusról írtam, semmi konkrétumot nem tartalmazott a hozzászólásom.

Van életed...

neveld jó útra a saját gyermekeidet,
az pont elég feladat egy életre.

OpenBSD 4.9/i386 theo for the prezident:D

Amíg az ilyen Sthol Bucikat sem képesek kellő képen hűvösre tenni, addig mit vársz az ilyen csipp-csupp ügyekben?

Én inkább lásabban megyek, hagyom, hogy leelőznek, magamra vigyázok.
Hányszor láttam már, hogy a baromarcúnak lassú a 80-90-es tempó, és 3 autót előz be előttem egyszerre, miközben a szembejövőnek padlóféket kell nyomni. Persze aztán így is nekem kell fékezni, hogy be tudjon jönni elém. És nem azért fékezek, mert jót akarok neki, hanem mert lehet én is szívnék ha összemennének. Tőlem az ilyen ott dögölhetne, az jó móresre tanítás lenne...

hat, ha eleg hideg a vered, es latod, hogy amikor a baromarcu megeloz, mar necces lesz visszaternie, akkor probald ki, hogy gyorsitasz, es balra kinezve egy vigyor kozben jol artikulalva eltatogod, hogy "mi van, kocsog, nem huz a verda?" LOL, jaj mennyi allat jar az utakon...

Viktor az eletrol es a halalrol

Ez viszont már közelít az emberöléshez. Neked tényleg ilyen torz a jellemed? Nem csodálkoznék, ha már te is feljelentettél volna egy-két embert.

Nem értem a harmadik mondatod, de lehet hogy bennem van a hiba.

Mi a baj a feljelentéssel?

Vannak a társadalomnak szabályai, írott, íratlan. Az előbbieket kötelező betartani, MINDENKINEK.

Konkrét témánál maradva, ha valaki ezeket a szabályokat megszegi és mások életét kockáztatja ezzel, az a minimum, hogy fel KELLENE jelenteni.

Sajnos, ilyen országban élünk. A 2/3 az 2/3.
Érdekes módon a kettővel fölötted lévő hozzászólás morálisan teljesen rendben van.
Sajnállak titeket is és magunkat is, meg a jövőnket is.

Nem-nem, semmi esetre sem. Semmiképpen sincs rendben az általad megjelölt hozzászólás, de viszont nem arra reflektáltam.

Konkrétan a feljelentésről beszélek.

Egyszerű példát mondok. Nyugatabbra, ha egy ideges okostojás mondjuk egy áruházban elkezd ordibálni az eladóval, kijön a rendőrség, megbilincselik, beviszik. Többet nem teszi.

Ahol rend van, mert a hatályos jogszabályok betartását, betartatását mindenki szívügyének/állampolgári kötelességének érzi, ott kevésbé fordul elő jogsértés.

Ahol nincs rend,...

Hát igen! Ez lenne az ideális. Ha mindenki betartaná. De itt sajnos csak mindenki betart.

Így van. De arról, hogy a társadalom miért ilyen, amivé lett, mi történt az emberekkel, rengeteget, parttalanul lehetne beszélni.

Csak címszavakban: vajon a kötelező sorkatonai szolgálat eltörlése vajon mennyire bír káros hatással az utóbbi időben felnőtt/felnövő hímnemű állampolgárok önfegyelmező és önkorlátozó képességére?
A kereskedelmi tévék mennyiben segítették elő a közgondolkozás nívójának a süllyedését?

Nem gondolom, hogy mindenki egyetért a felvetéseimmel, de megítélésem szerint ezek fontos kérdések.

Teljesen igazad van.

Amint azt irtam is, igen, tortent mar ilyen*. Amugy csodalkozom a sommas iteleteden (=emberoles), nekem sokkal inkabb ongyilkossagnak tunik. Mert hat az evolucio nem all meg, es Darwin szelekcioja ma is dolgozik. Csak az a baj, hogy a peldaban emlitett debilek masokat is veszelyeztetnek.

*: bar nem feljelentesnek hivjak, hanem bejelentes/whatever

Viktor az eletrol es a halalrol

Neked az öngyilkosság, hogy ha valaki elkövet egy hibát (rosszul méri fel az előzés lehetőségét) és te a halálba hajszolod, mert ahelyett, hogy te fékeznél, és engednéd besorolni, belekényszeríted egy frontális ütközésbe, veszélyeztetve ezzel az ártatlan szemből érkezők életét is. Ugyan már! Az ilyen, akármilyen erős fogalmazásnak is tűnik egy jellemtelen embert takar.Téged kellene letakarítani az utakról minél előbb, mert ilyen tulajdonságokkal te vagy a közveszélyes!

na most higgadj le egy kicsit, mucika, es gondold at velem: vannak olyan szituaciok, amikor ha valaki elkovet egy hibat (pl. figyelmetlen), akkor az bizony az eletebe kerul, pl. hegymaszo rosszul meri fel a lehetosegeit, 220V agyonbasz, mert csak hitted, hogy kihuztad, stb. Ezekben az esetekbeb van miert gyaszolnunk, mert ilyen barkivel megeshet. Halandoak vagyunk es tokeletlenek (=nem tokeletesek).

Namost nezzuk meg pontosan, hogy en mire kommenteltem, csak hogy ertsd, hogy milyen ugyet vedesz frocsogve: adott egy fasz, aki ('eletvitelszeruen') eletveszelyes elozesekkel veszelyezteti mindket sav autosainak az eletet.

Szoval mindenkinek az a jol felfogott erdeke, hogy egy ilyen fasz eltakarodjon az utakrol. A legjobb persze, ha onmagatol teszi, mert egy nap arra ebred, hogy "jaj, mekkora fasz vagyok!", soha tobbet nem csinalok ilyet. A 2. legjobb, ha felkeni magat egy fara (szegeny fa...). A harmadik az szomoru, mert az artatlanok bevonasaval jar, ami - ha megtortenik - gyaszolnunk kell: hogy a fentebb emlegetett fasz megolte oket.

Na most jossz te ezek utan, es gyilkossagnak nevezed, ha valaki nem asszisztal a peldaban emlegetett fasznak? Ugy ertem, teheted, mert szolasszabadsag van. Sot, meg azert sem uszitom rad a szalacsi annamarinkat, mert szerinted jellemtelen ember vagyok. Csak hat ki nem szarja le a te sotet kicsi fejedbol elopattano ertekiteletet? OMFILOL...

Viktor az eletrol es a halalrol

Sajnos, a "kinemszarjale" emberek országa lettünk. Gondolom, sokan helyeselnek itt neked. Hiába, a 2/3 az 2/3.
Egyébként te éppen asszisztálnál az éppen emlegetett fasznak. A "ki nem szarja le" magatartásoddal halálba segítenél ártatlanokat.
De hozzád többé nem kívánok szólni, a megvetésem nem engedi.

szerintem igyal inkabb valami gyogyteat, meditalj, vagy banom is en, mert nem vennem a szivemre, ha egy eletveszelyesen elozo helyett az infarktus vinne el...

Viktor az eletrol es a halalrol

Én sokszor elmentem már melletted autóval, erős késztetést érzek, hogy egyszer átmenjek a nyakadon...

Honnan tudod, hogy mellette mentél el autóval?
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

Szerintem a hozzá hasonlóakra gondolt.

Mert ő (http://www.spamtelenul.hu/kapcsolat.php ) szokott velem szembe sétálni néha.

Ha átmész: Ego te absolvo. :)

ajaj, ereztem, hogy valami komoly baj van veled. Mert az gyilkossag a szemedben, amikor hagyod, hogy egy marha megolje magat, mig egy elore megfontolt gyilkossag hallatan meg tapsikolsz a benedvesedett bugyikadban...

Viktor az eletrol es a halalrol

Egy embert sajnálnék. Egy férget nem.

hat ez meg apuci + anyuci szegyene. Bar azt irtad, hogy csaladod van (reszvetem nekik), igy mar eleg nagy marha lehetsz, hogy tobbe ne kenhesd apadra meg anyadra a szegenysegi bizonyitvanyodat. OMFI...

Viktor az eletrol es a halalrol

uhh, ha ilyen arc mellett hajtanek el, akkor reflexbol lenyomnam a kozponti zarat

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

+1 :)

+1 :)

uhh, megjelent az n+1-dik felkegyelmu rajongom. Szerintem vedd magad melle mnyemonyikot a kocsidba, es nyomjad a zarat, legalabb addig sem vagytok emberek kozott. LOL, OMFI...

Viktor az eletrol es a halalrol

Köszi! Abban nem voltam biztos, hogy ismered. De ezexerint igen.
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

jaj, ez a mnemonyik nevu kutyaszar hat nem mindig a cipomre tapad? Ha majd egyszer tenyleg elmesz mellettem, akkor dudalj egyet, hogy tudjam, mikor kell kikopni. De mivel te egy bekepzelt, beszari kis pocs vagy, meg ennyit sem nezek ki beloled...

Viktor az eletrol es a halalrol

Most erre mit mondjak... nem hazudtolod meg magad.

szerintem mondd azt, hogy igazam van...

Viktor az eletrol es a halalrol

Szerintem meg nem érzed meddig feszítheted a húrt.

o, dehogynem: egy piti kis szarcsimboknal, mint te, barmeddig. Tudod, amelyik kutya ugat, az nem harap. Marpedig te nagyon sokat ugatsz. Fogadj meg egy jo tanacsot, cicafiu: keress magadnak mas jatszotarsat, en a jelek szerint sok vagyok neked... LOL, te szanalmas rakas szerencsetlenseg....

Viktor az eletrol es a halalrol

Tudom nem szép dolog, de élvezem ahogy itt égeted magad.

Ezt a torzlelkű férget te nem fogod meggyőzni, mn3monic. Ez egy igazi kondomszökevény.

Ha már a dudálásról van szó, nem szegem meg miattad a kreszt. Ellenben a veled hasonlóak ma is dudáltak eszeveszettül a körforgalomban, mert nem akartam behajtani egy tucat lekanyarodó, de nem indexelő autó miatt. Nyilván a mögöttem várakozó hölgy gondolatolvasó. A legviccesebb, hogy azzal, hogy dudál, ő szegi meg a kreszt.

igazad van, ne dudalj. Eleg neked az, hogy itt buntetlenul nyomhatod a bator kisgyerek arcoskodik vakert, aztan anyukad kikesziti a kakaot vacsira a kicsi bator fiacskajanak. Nem hibaztatlak erte...

Viktor az eletrol es a halalrol

Megmutatnád kérlek hol arcoskodtam?

ok, jatekon kivul, de most komolyan: az elott allok ertetlenul, hogy ahol csak megjelensz (ahol en mar hozzaszoltam), 1 ontopik hozzaszolast nem latok toled, hanem csak nekem szolongatsz be. Felre ne erts, nem ugy ertem, hogy ez tilos, mert nem lattam a hup fakkban, hogy 'sj-nek ne szojja be', csak akkor ne csodalkozz ha hasonlo a reakcio.

Mert ha csak egy kicsi ertelmet latnek a hozzaszolasaidban, ha csak a nyoma meglenne annak, hogy ertelmesen is lehet veled beszelni, akkor nyilvan mashogy allnek hozzad (mint ahogy egy rakas emberrel annak ellenere tudok ertelmesen beszelni, hogy a temarol homlokegyenest ellenkezo velemenyen vagyunk).

De hogy egy jo hirrel zarjam: nagyon megbocsato tudok lenni, es mindig lehet nalam tiszta lappal ujrakezdeni. A kerdes mar csak az, hogy rendben levonek tartod-e, ha a kotekedesedre, meg beszolasaidra a random generator tovabbra is valami hasonlo valaszt dob ki? Te dontesz...

Viktor az eletrol es a halalrol

Egyszerűen csak bicskanyitogató a stílusod és ahogy egyes dolgokhoz hozzáállsz. Erre reagáltam. Szerintem pont te vagy az, akivel nem lehet értelmesen beszélni. Mellesleg én nem szóltam be neked, annak ellenére, hogy amilyen hozzászólásokat írogatsz nekem, más már talán elkapott volna az utcán.
Nekem nem kell megbocsátanod, hisz semmit se követtem el ellened.
Vicces ahogy el sem jut az agyadig, hogy amíg itt másoknak írogatod, hogy kötekednek és beszólogatnak, addig te magad teszed ezt.
Ha még egy gyerek lennél, azt mondanám rendben van, de egy felnőtt ember vagy.

Egyszerűen csak bicskanyitogató a stílusod és

Nos, ha a stilusommal valoban problema van, akkor azt hadd kozolje velem az erintett. Nem hiszem, hogy barkinek szuksege lenne egy fogadatlan ugyvedre.

Szerintem pont te vagy az, akivel nem lehet értelmesen beszélni.

ez a te szubjektiv velemenyed

amilyen hozzászólásokat írogatsz nekem

amint mondtam, de dontesz. Nem igazan emlekszem olyan esetre, hogy en szoltam volna be neked. Arra annal inkabb, hogy okot adtal egy kemeny csortere.

más már talán elkapott volna az utcán.

LOL.

Nekem nem kell megbocsátanod, hisz semmit se követtem el ellened.

ez szinten a te szubjektiv velemenyed...

Vicces ahogy el sem jut az agyadig, hogy amíg itt másoknak írogatod, hogy kötekednek és beszólogatnak, addig te magad teszed ezt.

Rohogni fogsz, eljut. De ugy latom, az neked nem jon at, hogy ez is egy nevelesi folyamat, ami viszont csak a kivaltsagosake...

Ha még egy gyerek lennél, azt mondanám rendben van, de egy felnőtt ember vagy.

Az egeszben az a legszebb, hogy neked semmit nem kellene mondanod, mert senki nem kenyszerit teged arra, hogy idegyere, a temahoz egyaltalan ne szolj hozza, de sj-t viszont baszogasd. Viszont amint latod, annak kovetkezmenye van. Kulonosen egy flame topikban...

Viktor az eletrol es a halalrol

Erre a sok baromságra már tényleg nem tudok mit írni.

latod, az lett volna a legszebb, ha mar rogton az elejen eljutsz erre a kovetkeztetesre, es hozza sem szolsz ehhez a topikhoz, merthogy ontopik hsz-ed egy darab nem volt. Na mindegy, mar elkestunk ezzel. De hatha majd legkozelebb eszedbe jut, hogy kar volt hozzaszolnod...

Viktor az eletrol es a halalrol

És ekkor ő jobbra húzza a kormányt és belök az árokba, mert számára a frontális ütközés biztos halál, míg ha téged lök le az útról azt simán megússza élve. És igaza is van.

satufek nem jatszik? LOL. Amugy meg, hogy igaza lenne-e, ... hat nem hinnem. Ha necces manoverbe belemegy, az netto 100% az o hibaja. Es akkor meg ott van a _baloldali_ arok is, ha nagyon nyuszi... LOL.

Viktor az eletrol es a halalrol

Ezek a hozzászólások sok mindent elárulnak rólad is. Nem lehetne úgy csinálni, hogy mi ne éljünk egy országban, de ne én menjek el?

Azert ne irj konyvet a jelensegrol, LOL :-) mert amit a kicsi fejedbol elovettel, az finoman szolva is lOL-kategorias.

Nem lehetne úgy csinálni, hogy mi ne éljünk egy országban, de ne én menjek el?

Dehogynem: megolod magad, es az elet (sic!) megy tovabb. Legalabbis, ha annyi eszed van, amennyit mutatsz magadbol. OMFI (=O, my fucking idiot)...

Viktor az eletrol es a halalrol

Te egy pitiáner kis jellemtelen emberke vagy, de én éppen egy ilyen miatt majdem meghaltam családostól ártatlanul. Én voltam ugyanis a szemből érkező. Akit meg nem engedtek besorolni, az egy mikrobusz, utánfutóval. Nem kérdéses, hogy egy Daewoo Espero és egy VW mikrobusz közül frontális ütközés esetén melyik húzza a rövidebbet. Meghalt volna a két ártatlan kisgyerekem egy ilyen gondolkodású miatt, mint te vagy. Hányingerem van tőled, és még nagyon finoman is fogalmazok. Jelents fel!

ott van a hiba a gondolkodasodban, hogy azt meg csak nem is hibaztatod, aki a veszelyes mutatvanyt csinalta, aki miatt az egesz eletveszely egyaltalan kialakult. Na hat ennyit a te legendas igazsagerzetedrol. Csak azert mondom el, hogy ha megegyszer ilyen szituba keveredsz, es raszivsz, akkor ne ilyen hulyen halj meg... LOL, OMFI...

Viktor az eletrol es a halalrol

És EZ nincs bannolva.

en inkabb ezert osztanek bant, de hat nem vagyunk egyformak...

Viktor az eletrol es a halalrol

Szerencsére.

most az egyszer egyetertunk. Javaslom, hogy ebbol az egyetertesbol folytassuk majd holnap. Csak ne ugyanabban a topikban, ha szabad kernem...

Viktor az eletrol es a halalrol

Nyilván a sok személyeskedésed után én fogok neked szívességet tenni :)

a boxban sincs olyan, hogy valaki csak ad, a masik meg csak allja. A flame is mar csak ilyen: nem csak ad az ember, hanem kap is. Btw. reagalj arra is, amit az elobb irtam neked fentebb, aztan meglatjuk a folytatast. Addig varakozo allaspontra helyezkedem veled szemben...

Viktor az eletrol es a halalrol

Szeretnem hinni, hogy kabitoszer hatasa alatt allsz, esetleg komoly trauma ert a napokban. Adnek egy meleg kakaot es egy aranyos kiscicat, hogy jatsszon veled. Semmi problema.

Vagy ne kommentelj ket hetig es utana hazudd azt, hogy feltortek az accodat. Ulj ki a delutni napra olvasgatni...

∑ ❤ SJ

"...amikor a baromarcu megeloz, mar necces lesz visszaternie, akkor probald ki, hogy gyorsitasz..."

34. § (1) Előzni abban az esetben szabad, ha

a) az előzés céljából igénybe venni kívánt forgalmi sáv olyan távolságban szabad, hogy - figyelemmel az előzni kívánó és a megelőzendő jármű sebessége közötti különbségre - az előzés a szembejövő forgalmat nem zavarja;

...

e) a vezető az előzés befejezése után a járművel a megelőzött jármű elé, annak zavarása nélkül vissza tud térni.

...

(6) Az előzés végrehajtását a sebesség fokozásával, balra húzódással vagy más módon akadályozni nem szabad.

Ezt senki nem vitatja. Az azonban eléggé elitélendő, hogy ha valaki elkövetett egy hibát (nem tartotta be ezeket az előírásokat) akkor annak súlyosbítjuk is a helyzetét és belekényszerítjük egy frontális ütközésbe. Ugye ezzel nem azt akartad mondani, hogy ha már vétett a KRESZ előírásai ellen, akkor dögöljön meg ő is, meg a szembejövők is? Azt meg egyetlen ilyen esetből már csak nem állapítod meg, hogy ez egy notórius előzgető! Mindenkinek lehet rossz napja. De annál rosszabb már nem is lehet, mint amikor ezt egy pitiáner, torz lelkületű emberszabású még súlyosbítja is. Hát ha még utána fel is jelenti .... (Csak hogy a témánál maradjak. :) )

Bocs, nem olvastam végig, nem láttam a 6. pontot. De nem is tételeztem fel, hogy ilyen véleményen vagy.
Az meg jóérzésű embernél természetes, hogy ha látja, hogy nem fér be, akkor fékezéssel segít neki.
Ez csak a "kinemszarjale" embereknél nincs így.

Nem, én azt akartam mondani, hogy (mostmár látom a szerk.-et :))

3. § (1) Aki a közúti közlekedésben részt vesz, köteles

c) úgy közlekedni, hogy a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse, másokat közlekedésükben indokolatlanul ne akadályozzon, és ne zavarjon.

Vagyis a baleset elkerülése érdekében mindent meg kell tenni.

Utálom én is a rágyorsítós barmokat. Ha nem megy, akkor ne akkor találja meg a gázpedált, amikor előznék. Régebben nem érdekelt annyira, mert szerencsére volt elég erő a kocsiban, hogy könnyedén otthagyjam az ilyet, de az 1.6 nem az az állatias hengerűrtartalom, amivel bármilyen necces szituból kijövök :(

Ja igen, én elveszem a gázt, ha valaki előzni akar :) Hadd menjen, nem vagyok én önkéntes rendőr. Akkor tud csak baromira zavarni, ha megelőz és 50 méter után kanyarodik, így fékeznem kell miatta, de ez más tészta.

Látom, azért az 1/3 is képviselteti magát. :) Én sem állítom, hogy időnként nem káromkodok. De feljelenteni nem rohannék. :)

Szerintem itt nem elozesrol van szo, mert ugye a peldaban nem is lenne szabad elozni. Csak a tisztan latas vegett: nem arrol beszeltem, hogy valaki utalja, ha megelozik, es ezert kocsogsegbol beletapos a gazba. A kiindulo pelda nem errol szol.

Remlik nekem egy oktatofilm, amiben egy necces helyzetben a meg teljesen meg nem elozott gazt ad, hogy a barom meg visszaferjen moge. Bar az lehet, hogy nagyobb jarmuvekkel volt...

Viktor az eletrol es a halalrol

Az előzés az előzés.

Egyébként igen, van olyan helyzet, hogy a gázadás jobb, mint a satufék, mert ha a másik is satuzik, akkor megint nem fér be. De csak nevelési szándékból rágyorsítani csúnya dolog.

csunyanak csunya, de hat egyszer csak meg kell tanulja...

Viktor az eletrol es a halalrol

Majd megtanulja. De más életével (gyk: szembejövő) nem kéne játszani. Meg az esetleges utasok életével se, akik nem tehetnek a sofőr stílusáról.

"gyorsitasz, es balra kinezve egy vigyor kozben jol artikulalva eltatogod, hogy "mi van, kocsog, nem huz a verda?"

Ugyanakkor látod a másik sofőr arcán azt a fölényes mosolyt amit a +800kg és +200LE okoz.
Leolvasod a szájáról , hogy rendben amigo , akkor most lássuk , hogy tudsz kényszer leszállni.
Érzed ,hogy törik melletted szilánkokra az ablak és sós ízt érzel a szádban.
Érzed ,hogy veszíti stabilitását az autód , nyomnád már a féket de az csak még inkább a másik járműhöz szorít.
Látod az útszélén álló , még a feljelentgetős korszakból itt maradt , fehérre festett beton 37-es Km követ.
Egyre közeledik 3...2..1 , az utolsó amit látsz , hogyan szakítja be a szélvédőt egy öklömnyi beton szilánk ami a fejed felé tart.
Sötétség.

Újabb értelmetlen halál az utakon.
Nem volt ezekből még elég ?
Vedd már le a lábad a gázról , menjen ha sürgős neki.
Vagy késztetést érzel arra , hogy neked mindenképpen nevelned kell ?

"Újabb értelmetlen halál az utakon.
Nem volt ezekből még elég ?"

+1

hat, nem is tudom, ez tenyleg realis forgatokonyvnek hangzik. Bar szerintem egy fokkal sanszosabb az, hogy amikor a baloldali savban vagy, es jonnek szembe, te meg beszarsz (mikozben lepereg elotted eleted kicsi filmecskeje), es a belso kijelzodon az alabbi menu villan fel, hogy satu, arok vagy miatyank. Szoval sok nagyhangu hoborgot hallottam mar, akik nagy es bator elmeleti oroszlanok voltak, aztan meg beszari nyuszikak, amikor action volt.

Mondom, tolem aztan hadd menjen, csak itt nem az a problema, hogy siet, hanem az, hogy kozveszelyes. Es ha be is fert ma, semmi sem garantalja, hogy majd holnap, amikor visszafele jon, veled szemben, akkor megint sikerulni fog neki (meg neked is persze).

Ami pedig a nevelest illeti, igen, van bennem egy bizonyos kesztetes. Nezd a pozitiv oldalat: ha csak egy is meggondolja magat legkozelebb, mar jobb lett a vilag. Hat nem ez a mi feladatunk: jobba tenni a vilagot?

Viktor az eletrol es a halalrol

Pont ezt értik félre sokan. A szemet szemért elv hülyeség. Ha valaki úgy akar másokat okítani, hogy közben ő is lemegy a szintjükre, meg tovább, az kicsit nézzen magába. Jelen pillanatban úgy néz ki, hogy a feljelentésnél jobb módszert még senki nem írt, rosszabbat viszont bőven.

--
joco voltam szevasz

+1

IMHO gyorshajtás mértékétől függő időbünti kéne. Motor leállít, tíz perc szünet egy parkolóban kötelezően. Utána mehet és nyomhatja neki megint. A következő rendőrig, ahol ismét félre állhat tíz percre :)
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

Jó ötlet az időbünti, de megváltoztatnám 10 nap fogdára

--
Ha nem tudsz úszni, attól még nem a víz a hülye.

Kitaláltad az elosztott rendőrséget..
Vigyázz mert egy csomó rendőr állásával játszol! Mit csinálna az a sok rendőr, akinek csak ez volt a dolga?

Érdekes ötlet, amely így első ránézésre jónak tűnik, de azért érdemes átgondolni, hogy ez már egy lépésre van a besúgástól. Annak az időnek pedig már vége, bár a magyar ember (irigysége révén) nagyon jó volt benne.

Inkább legyen mindenütt kamera és ne az emberek szívassák egymást!

A napfényes Hollandiában van egy ilyen TV műsor, hogy a rendőrök fedélzeti kamerákkal járják az utakat és kiemelik a szabálytalankodókat:

http://www.youtube.com/watch?v=YKUQ001LBzY

Ne jelentgesd fel, inkább tanulj meg vezetni te is, aztán haladjál...

---
http://youtu.be/wzEahz7pa7k

erdekes, hogy senkinek eszebe nem jut a problema megoldasa hosszutavon*, mindenki csak tuneti kezelest tud elkepzelni...

* - pl. kresz tanitasa mar altalanos iskolaban

--
x-plane :: hu

Gondolod, aki áthágja a KRESZ-t, azért teszi, mert nem ismeri a szabályokat? Na, ne bohóckodjunk már...


tr [:lower:] [:upper:] <<<locsemege
LOCSEMEGE

Azért jópár ilyen is van. Mikor rádudálok egy-egy necces helyzetben, hogy "Ember! Mit csinálsz?!" akkor néz rám bamba tekintettel, látszik rajta, hogy fogalma sincs róla.

Igen, sajnos sok ilyen van mint amit említesz. Ilyenkor kit kell feljelenteni? Az illetőt, vagy azt a céget ahol a jogosítványát szerezte? Buzgó feljelentgető biztosan tudná erre is a választ.

Ilyenkor senkit, csak fel kell jegyezni a virtuális listára, hogy ilyen is előfordulhat, és erre is kell figyelni.

Pontosan ilyet írtam a lentebbi hozzászólásomban. :) Légy üdvözölve az általam nagyrabecsült emberek táborában! :)

És elvileg a KRESZ első szabálya, hogy feltételezed, hogy mindenki más ismeri és betartja a szabályokat. Ha-ha-ha...

--
Ha nem tudsz úszni, attól még nem a víz a hülye.

Engem is majdnem megöltek a múltkor a 4-esen, családostól, és nem az jutott ezsembe, hogy ezentúl majd feljelentgetek, hanem az, hogy az ilyen barmoktól a jövőben még nagyobb távolságot fogok tartani. A hülyék ellen ugyanis nem orvosság a feljelentgetés, a hülye hülye marad egész élete végéig. De az ehhez való viszonyulás is jellem kérdése. Mások vagyunk.

+1

Én is a távolságtartás, önvédelem állásponton vagyok éppen, viszont jó lenne javítani a helyzeten, ezért született a topic. Kellene lennie egy szintnek, ami után elveszik a jogsiját, autóját, kedvét a vezetéstől, bármit... Nem mondtam, hogy a feljelentgetés az egyetlen módszer, vagy hogy ez jó-e egyáltalán, viszont egyéb legális megoldást nem tudok elképzelni. Lehet persze várni, hogy majd a rendőrök, meg majd a közlekedési kamerák, de ez jelen pillanatban egyenlő a semmittevéssel.

--
joco voltam szevasz

sub

LOL az egyész topicra. Ennyi hülyét egyben még nem láttam. Pedig a fő "autós mindenttudó megmondó" ember még hozzá sem szólt. Pedig csak annyi volt a kérdés, hogy a "feljelengetés érdemes?"
Röviden annyi, hogy nem.

"LOL az egyész topicra. Ennyi hülyét egyben még nem láttam."

+1

--
trey @ gépház

Igen, éreztem, hogy ezt be fogom vonzani, ezért is lett flame kategória, de engem tényleg csak az az egy dolog érdekel.

--
joco voltam szevasz

Te nem tehetsz róla, hacsak annyi nem a "bűnöd", hogy elindítotttad :) De egyesek annyira frusztráltak, hogy amint nyílik egy autós topic, azonnal beindul a nyálelválasztásuk és fröcsögnek össze vissza, mint akik elveszítették maradék eszüket is.
De visszatérve az eredeti kérdésedre, bármennyire is jól hangzik, hogy jelentgessük fel az ön és közveszélyes autós társainkat, nem vezet semmi eredményre és nagy valószínűséggel csak magadnak ártanál. Idődet, energiádat fordítsd jobb dolgokra. pl. ültess fát :)

Ennyi hülyét egyben még nem láttam

Na de hogy immar ti ketten is megjottetek, igy mar biztos meg van a letszam. LOL...

Viktor az eletrol es a halalrol

Ferenc, én hivatalból vagyok itt, mint moderátor és azt fontolgatom, hogy kibaszom az egészet a rákba.

--
trey @ gépház

az ugye megvan, hogy ez a flame forum? Csak azert, mert a szo jelentese alapjan rossz helyre tevedt az, aki csak adni szeret, de kapni nem...

Viktor az eletrol es a halalrol

Az ellentmondások mestere vagy :)

miert? Hat pont ezt irtam fentebb is: ahogy az LGT megenekelte: csak az jojjon, aki birja. Viszont! Ez a "birni" dolog a _temara_ vonatkozik, nem pedig arra, hogy anyazasba kell fulladni a dolognak. Kar, hogy ezt csak kevesen ertik meg.

De ha valaki arcoskodni kezd ('mind hulyek vagytok'), akkor az legyen szives kapja fel az alsogatyajat, es ne sirjon a valaszokon. Ehh, de hat neked magyarazzam? LOL...

Viktor az eletrol es a halalrol

Te tényleg drogozol...

Ugyan én hoztam létre ezt az egész oldalt, de azért mondd el, hogy szerinted mi a stájsz vele. A fórumleírásban ott van, hogy ésszel. A negyedik kommentnél a másik fél anyjának emlegetése - amiért az utcán már bökőt is rántanak - nem fér bele ebbe.

--
trey @ gépház

akkor gondolom, az elozmenyt is elolvastad. De nezzuk a pozitiv oldalat: orulok, hogy _az_ legalabb belefer. Btw. az, hogy ha valaki egy embert ismeretlenul is egy feregnek tart (erre a thread-re gondolsz?), szoval ezt valtozatlanul a szulok saranak tartom.

Mondom, ezert meg nem kene a bokot villogtatni, mert ezek csak puszta tenyek, de legfogadom, ha mar az utcatol feltesz, hogy ott egy kicsit alacsonyabb intezitassal lett volna megelve a thread. Bar ha arra gondolok, hogy mnemonik el akar gazolni, akkor meg atgondolom ezt a naiv kijelentesemet.

Ja, es orulok, hogy meg ez az eletveszelyes fenyegetes is belefer. Btw. ezert mit rantanak elo feletek az utcan? Ja, ha lehet, akkor mar csak ezert sem kene ezt a topikot torolni (max. zarolni). Hatha jo lesz majd valami hazai CSI-brigadnak...

Viktor az eletrol es a halalrol

Ferenc, én hivatalból vagyok itt

:DD

Itt is én szóltam be ugye? :)

A yard kiadja az adataidat, éppen ezért előbb leszel laposra verve, minthogy bármely ügyedből is elmarasztaló határozat, ítélet születhetne.
Legyél óvatos, ez itt nem demokrácia.

Ja, vicces volt, mikor a macskám gyilkosát feljelentettem (szabálysértés, önkormányzat), betereltek egy szobába minket együtt, és ott kérdezték, hogy kérem-e az adataim titkos kezelését. Meg persze nem tudta elolvasni a lakcímkártyámon a címet, és hangosan rá is kérdezett, jól látja-e, hogy XY.

Viszont rendőrségen már lehet kérni az adatok titkos kezelését, nem?

--
joco voltam szevasz