A vírus titkosítása feltörhetetlen?

 ( nc | 2008. június 11., szerda - 15:20 )

A cikk: http://index.hu/tech/biztonsag/ran100608/
(Index, tudom...)
Kasperskyék felhívása, hogy "törjük má fel": http://www.viruslist.com/en/weblog
Technikai infók: http://www.viruslist.com/en/viruses/encyclopedia?virusid=313444

Na már most ugye arról lenne szó, hogy baj van, mert nem feltörhetőek belátható időn belül a vírus által titkosított fájlok. (Helyes, a titkosítás legyen jó). A vírus írói közölnek egy mail címet, ahová várják a delikvenst, hogy megvenné a dekriptort.

Kérdem én: miért nem veszi meg a Kaspersky (álnéven) és teszi közkinccsé? Ennyit csak megér a dolog, nem?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Olvasd el mégegyszer szerintem a technikai leírást, mert nem érted. :)

The virus uses Microsoft Enhanced Cryptographic Provider v1.0 (built into Windows) to encrypt files. Files are encrypted using the RC4 algorithm. The encryption key is then encrypted using an RSA public key 1024 bits in length which is in the body of the virus.

The RSA encryption algorithm divides encryption keys into public and private. Only the public key is needed to encrypt messages. An encrypted message can be decrypted only using the private key.

The virus creates an encrypted copy of each original file. The encrypted copy retains the original file name, with _CRYPT being added to the end of the file name. Example:

WaterLilles.jpg — original file

WaterLilles.jpg._CRYPT — encrypted file

The original file will then be deleted.

Inkább ez a lényeg:


The virus drops a file called "!_READ_ME_!.txt" to every directory which contains encrypted files. The file contains the following text:

Your files are encrypted with RSA-1024 algorithm.
To recovery your files you need to buy our decryptor.
To buy decrypting tool contact us at: [censored]@yahoo.com

=== BEGIN ===
[key]
=== END ===

És mit kezdünk a publikus kulccsal?

A readme fileban a felhívás mellett az RSA-1024 publikus kulccsal titkosított RC4 kulcs van, amelyiket random (gépenként) generál. Azaz a dekriptorban nem lesz benne az univerzális privát kulcs, hogy bárkinek vissza lehessen állítani az RC4 kulcsát, hanem csak az adott géphez tartozó RC4 kulcs.

Hmm, hmm, tényleg. Akkor áttehetjük a fun kategóriába :)

Nem hülye a vírus írója, szóval én inkább azt nem értem, hogy a vírus előző verzióját hogyan sikerült úgy elszúrnia, hogy csak 660 bites RSA kulcsot használt, amelyet aztán sikerült megtörni a Kaspersky Lab-nak... :)

Valószínűleg tesztelt.

[off]
lehet a debianbol emelte ki a rng-t :)
[/off]


debian gnu/linux @ linux-2.6.22.24-op1 | patch
info

LOL!


"Az életben a legszomorúbb dolog az elpocsékolt tehetség! Amit választasz, az az egész életedet meghatározza!"

Calogero

Valahol azt írták, hogy abban a verzióban elkövetett pár hibát... Lehet, hogy mégse volt olyan random az a random RC4 kulcs...

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee."
-- Ted Ts'o

Jah, biztos hogy volt valami, csak a Kaspersky Lab titokban tartja az infót, nehogy a vírus írója javítsa a hibáit. Nekem mindenesetre gyanús, hogy a 660 bites titkosítást még nem is a Windows beépített Crypto API-ján keresztül végezte el, az viszont biztos, hogy az eltelt 2 év alatt (az előző verzió pont ugyanígy június elején jelent meg, 2006-ban) kijavíthatta így is a hibáit, mert most eléggé nagy a tanácstalanság az antivirus cégeknél... :)

Ha valamiért sikerül megtörni ezt az RSA-1024 titkosítást is, akkor viszont erősen lehet majd konspirációkat gyártani arról, hogy hogyan is sikerült nekik mindez. ;)

Hát akkor neki lehet állni RC4-ben sebezhetőséget keresni (ahogy látom, azért van min elindulni), de tényleg inkább az embert kellene levadászni.

RC4-ben van gyengeség bőven, csak mivel az gépenként különböző, ezért az RC4 kulcsoknak a törögetése nem lenne univerzális megoldás a vírus ellen. Gondolom az emberünk meg elég ügyes ahoz, hogy ne tudják könnyedén levadászni, mert már nem az első és nem a második vírust szabadítja a világra. :)

Az már elég lehet, ha ismerik az titkosítatlan tartalmat és le tudják szűkíteni a kulcsgenerálási algo alapján a lehetséges kulcsok számát. De gondolom most nem, mert akkor nem kiabálnának ennyire. (reklám?)

A fizetés környékén lehet az embert elkapni gondolom.

Az a baj, hogy valószínűleg meglehet törni az RC4-et és kitalálni a kulcsot (pl. ha több gigányi adat lett letitkosítva és jórészük megvan titkosítatlan állapotban is), de az még mindig csak egy adott gépen lévő adatok visszaállítására jó, a többi gépen lévő adatokon nem segít.

A fizetés környékén se egyszerű elkapni egyébként az embert (ha ügyes), mert rengeteg bankszerű cég foglalkozik gyors pénzmozgatással, amelyeknek a legtöbb része nem is igényel folyószámlát és komoly azonosítást, hanem kézbe adják a pénzt egy bemondott egyszeri tranzakciós azonosító és jelszó után. (Az ilyen cégekre van egyébként kibukva a GIRO, az APEH és nyilván a sima bankok is, hiszen pillanatok alatt kilehet juttatni az országból a pénzt, ráadásul visszakövethetetlen... :)

pl. Western Union?

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Például. ;)

Ha ez a Windows beépített titkosítóját használja, akkor kell, hogy legyen valami master kulcsnak is hozzá - anélkül az USA aligha engedné piacra...

-1

Erti, pont ezert kerdi. A kerdes amugy jogos, bar akkor mar rogton le is lehetne tartoztatni az urget, aki csinalta. Annyira meg nem lehet hulye a ficko.

Nyilvan van az ironak egy zombi-halozata es jo adag lopott bankkkartya/bankszamlaszama. Nyilvan oda keri a fizetseget, amit persze online koltene el (szigoruan zombigepeken at proxyzva). Ettol persze a szallitasi cimen meg mindig megfoghato - nyilvan nem lehet pusztan online elb*ni ennyi let. De ha mondjuk szervert berel belole egy szerverteremben, akkor online kolti es online hasznalja fel az igy megszerzett penzt - kerdes, ez mire is jo neki...

Ha tenyleg el akarjak kapni, akkor az relative konnyen megoldhato. Igy viszont nem ertem, mire jo ez az egesz az ironak.

Biztos egy kinai diak... Neki nincs sok felnivaloja az usa+eu rendorsegetol.

Emailben is elküldheti, ezek után már nem gond a feltörés másnak sem. Ő meg hadd fusson, ha elkapják, akkor legközelebb pénzért sem adják ki a kódot.

-1

Erti, pont ezert kerdi.

Ezek szerint te sem érted... :)

viszont hogyha veletlenul a kinai kormany komputereit titkositja le, akkor biztos lehet benne, hogy addig fognak apro - a vallomastetelhez nem szukseges - darabokat levagni a testerol, amig ki nem adja az osszes privat kulcsat

Utána meg fejbelövik és a golyókat kiszámlázzák a családnak.

Azok a zsidók. A kínaiak megfőzik szecsuáni csirkének, és úgy adják el. :)

Asszem ideje abbahagynod.
--
the tide is turning

ideje lenne elkezdeni nem fajelméleti alapon megírni a kioktató kommentjeidet, hogy kínait lehet írni, orkot nem, mert már hánynom kell

Szólj treynek hogy sértem az árja ízléseteket.
--
the tide is turning

erről beszélek gondolatrendőr úr

Én csak javallottam gabu... izé.. pign elvtársnak hogy ugyan hagyja már abba a zsidózást meg kínaizást. Mi ebben a bántó szittya barátom?
--
the tide is turning

loop

Sajnálom, ennyi fér az agyadba.
--
the tide is turning

Semmi baj ezt a topic-ot is törlik majd miattad...
Rohadtul kezdesz idegesítő lenni. Valaki ír egy poént smiley-val a végén, erre te hőbörögsz. Ha azt írja a következő, hogy biztos az orosz maffia végzi ki őket, mert orosz az ürge akkor is mész hagydabbázni???

Ne félj a topic miatt, úgyis menti a haverod a fasiszta blogjára.
Engem is idegesít a zsidózás, meg egyáltalán minden faji és egyéb rasszista megkülönböztetés, biztosan baromi bosszantó lehet hogy van aki nem nyeli le a szart amit adagoltok mindenhol. Így jártál. Bosszankodj csak.
--
the tide is turning

Nem tudom ki a haverom, de biztos. Egyébként úgy látom, hogy kb. mindenkit idegesít, hogy te vagy az aki itt eldönti mi a vicces és mi nem. Rengeteg hasonló poén elhangzik a fórumon, de érdekes mód te csak akkor jelensz meg, ha elhangzik egy bizonyos szó. Mindenki mással viccelnek, azzal nincs gond. A paranoia amúgy gyógyítható, csak nem kell félni elmenni orvoshoz.

Ja, de a q anyját annak aki üldöz.
--
the tide is turning

Asszem ideje abbahagynod.

Te hol voltál eddig?
--
the tide is turning

Olvasgattam a fasiszta, "kettősmérce" hozzászólásaid.

Az te vagy. Iszok egy kávét mert elalszom. *ásít*
--
the tide is turning

Csak így reflexből, minden konkrétum nélkül rávágod, hogy "az te vagy"?
Újabban ez a Jolly Joker lap...

Dontsetek mar el vegre h ki az anti- es ki a filoszemita. Igy nehez kovetni.

--
Debian lenny, 2.6.23

Az hagyján, de kihalt a karibi barátfóka. Szegény.
--
the tide is turning

Jó lenne ha nem csesznéd szét a topicot... Kösz.

Jó lenne ha annak címeznéd a mondandód aki folyamatosan szétcseszi a topicokat, személyeskedéseivel. A haverod.
--
the tide is turning

Nem vagyok semmilyen elvtársad, de a fajvédő náci hülyeségeidet igazán magadba fojthatnád végre...

Nem, az enyém biztosan nem vagy. :D Te viszont lenyelhetnéd a zsidózó reflexeidet, akármennyire is viszket. Menj a bambagyárba, ott a helyed ilyen színvonallal.
--
the tide is turning

Asszem ideje abbahagynod.

Szerintem most hagyd abba.

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Szerintem te hagyd abba. A témához esetleg valami mondandó?
--
the tide is turning

Pl. elkezdhetned. Epito jellegu kritikat nem igazan olvastam toled az elmult par... honapban, csak ertelmetlen szo fosast.

---
pontscho / fresh!mindworkz

Temahoz valami? Vagy az mar tul sok szakertelmet igenyel es beletorik a bicskad?

---
pontscho / fresh!mindworkz

Talán ha visszaolvasol feltűnik, hogy a kínaizást nem ő kezdte...

Mellesleg mi lenne, ha értenéd a poént (kínai leves) és nem kötekednél. Bár, ha arabot ír, akkor valszeg nem kajabálnál...

De valószínűleg igen. Arról nem tehetek hogy téged bánt ha valakinek nem tetszik a zsidózás. Bocsi. Én nem láttam semmilyen poént.
--
the tide is turning

Milyen érdekes, hogy már megint a zsidókkal van bajod.. Ez az antiszemitizmus valami fixa ideád. Pedig volt itt kínai, orosz, arab vicc is.

Én kérjek elnézést hogy sértegetsz és bemocskolsz egy nemzetet? Személyesen érzem sértve magam és nem hagyom annyiban, nem megyek el szó nélkül mellette ha valaki azok emlékét gyalázza akiket ártatlanul végeztek ki vallási, származásbeli különbségek miatt.
--
the tide is turning

Ha rendőr lennél, akkor meg a rendőrvicceken pityerednél el. A sértett véleményed tehát helyén kezelendő. Történelemórát nem kezdünk, azt a bombagyáron tedd.

Az micsoda?
--
the tide is turning

Nemrég hivatkoztál is rá.

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Én ugyan nem.
--
the tide is turning

http://hup.hu/node/56526#comment-578070

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Nem látok ott bombagyárt. De még egy kicsiny dinamitüzemet sem.
--
the tide is turning

Ez egészen elképesztő.

Anyád.Történelmileg,meg duplán a kurva anyád.

Kis édes

Szégyen,hogy ilyen embereket számitógépközelbe engednek.

Kinek a szégyene? :)

Te miért kellettél még ide?

Mondjuk,mert születésemnél fogva sért.
Ez meg egy szakmai oldal amit nyilt szinen pár
fogyatékos,identitásparanoid szétver.

Pontosan mi az ami sért téged személyesen?

> Mondjuk,mert születésemnél fogva sért.

Elnézést a humorérzék nélkül, fogyatékkal születettektől, azonban be kell lássák hogy erős kisebbségben vannak, tehát IJB

> amit nyilt szinen pár fogyatékos,identitásparanoid szétver.

+1

biztos vagyok benne, hogy brekeke meg fog követni
mindannyiunkat felháborított

Akkor ugye a Trianoni-szerződés, illetve a benes-dekrétumok ellen is így kiállsz?
És a kommunizmus ellen? A gulág ellen?
És mi megy ma izraelben? a Palesztinok mellet is így kiállsz?
Ott is faji alapon ölik a feérfiakat, gyerekeket, nőket...
Meg aztán ez a "akiket ártatlanul végeztek ki vallási, származásbeli különbségek miatt" dolog, nem mondom, hogy alaptalan, de igen-igen-igen erősen el van túlozva, és a ma ezen a címen követelt kártérítések is igen-igen tulzóak...

Nem érdemes, hagyni kell szegényt... Majd trey kivágja. :)

Adtam rá okot?
--
the tide is turning

Igen, de remélem nem leszel kidobva, mert mártírt csinálnál magadból...

Én ugyan nem. De azért köszi az aggódást.
--
the tide is turning

sajnos igen

--
“A well placed underscore makes the difference between a s_exchange and a sex_change”
— 8048 Users Manual, Intel 1977.

Fekete pontokból már összejött egy pár ahogy olvasgatom a szurkálódó hozzászólásait visszamenőleg.

Ja, szerintem is egy szörnyű kötekedő alak ez a pign.
--
the tide is turning

De mentségedre legyen mondva, hogy néha jó a humorod.

Döntsük el pénzfeldobással.
--
the tide is turning

Nem hazárdírozom, jobb lenne ha egyszerűen visszavennél a kirohanásaidból. Isten előtt mind egyformák vagyunk.

Humor? Hol? :)

---
pontscho / fresh!mindworkz

A feketepontos hozzászólásom után irónikusan értelmezi a mondat alanyát.

Állj tükör elé és nézz lefelé.
--
the tide is turning

Ugyan, megy ez neked jobban is. :)

---
pontscho / fresh!mindworkz

Remélem, veled együtt.

gondold el mekkora balhe lenne, ha minden no elkezdene perelni az egyhazat, spanyolorszagot, meg ugy altalaban a ferfiakat a kozepkori boszorkanyegetesek maitt. :D nevetseges.
szegeny "elmebetegekre" mar gondolni sem merek.
---
"A legjobb dolgok az életben nem dolgok."

Nem történt sehol semmiféle emlékek gyalázása, dugulj már el.

Senki nem lett gyalázva. Tudod az a szomorú, hogy vannak itt még jópáran akik abba a nemzetbe tartozna és csak te fröcsögsz itt mindig minden poénon. Esetleg megkérdezhetnéd őket is mit szólnak a produkciódhoz...

Mi van??? Te ilyenkor jól érzed magad?
--
the tide is turning

Én neked adok igazat, de hát én ősrégi kompjúteres vagyok, amikor még mindenki komcsi volt aki linuxozott. Így estem én is ki a nemzettestből és lettem idegen (alien), magyarufó. De ezen a fórumon hagyjuk a picsába a politikát.

Hagyjuk.
--
the tide is turning

Szerintem szégyenlik, hogy így lejáratja őket.

Sajnos egyre kevesebb magyar mer szólni ha bemocskolják.
--
the tide is turning

De te a zsidók nevében szólaltál fel _vélt_ zsidózás miatt!
Mi közük a magyarhoz, mint néphez?

(Azt most hagyjuk, hogy miért nem szabad kiejteni, hogy "zsidó". Azt ki szabad, hogy tót, örmény, orosz, kínai, magyar, angol, német, dán, svéd, skót, stb.
Ráadásul a "zsidó" szó a vitaindító hsz-ban nem pejoratív értelemben hangzott el.
Írhattak volna skótot is, rájuk is igaz a garasoskodás.)

Írhattak volna skótot is, rájuk is igaz a garasoskodás.)

Biztos akkor is kikérte volna magának! :)

Nem, nem igazán.
Mi közük a magyarhoz? Vannak magyar zsidók is, nem tudtad?
A kontextus volt bántó, nem hiszem hogy nehéz mondatot értelmezni.
--
the tide is turning

"Vannak magyar zsidók is, nem tudtad?"
Mint német angolok? Vagy mint francia dánok? Esetleg mint kinai japánok? Vagy ez így most hogy?
Esetleg arra gondolsz, hogy vannak zsidó vallású magyarok? De az meg hogy lehet, hisz a zsidó egy népcsoport.

"Én kérjek elnézést hogy sértegetsz és bemocskolsz egy nemzetet? Személyesen érzem sértve magam és nem hagyom annyiban, nem megyek el szó nélkül mellette ha valaki azok emlékét gyalázza akiket ártatlanul végeztek ki vallási, származásbeli különbségek miatt."

Te eloszor szetvalasztod a kettot, aztan megmondod, hogy van zsido magyar, vagy magyar zsido, vagy mittomen.

Tudod az a gondod, hogy te is gondolatrendorseget jatszol. Kicsit nyugodj le. En svab vagyok, megse akadok ki, ha valaki azt mondja, hogy a svab spur nep. Vagy mond egy jo viccet ezzel kapcsolatosan (azert durvabbak vagyunk, mint a skotok, haha). Azert kerlek nezd meg azt is, hogy a svabokkal anno mit csinaltak a kedves felszabaditok, es a mai napig milyen szepen neznek rad, ha kiderul, hogy svab vagy - tortenelem tanarom emiatt buktatott meg, mert hogy en egy szemet naci vagyok (szep svab nevem van). Voltak szep kitelepitesek, csak hogy ne kelljen utananezned pl. mit csinaltak a svabokkal. Aztan ott van a gulag is, meg az is, hogy a mai napig milyen szep szivatasokat csinalnak a svab falvak kornyeken.
Alapbol mostmar rohadtul kezd elegem lenni abbol, hogy nehany magadfajta (fajvedo v mi a titulus) elkezd voros fejjel kikelni magabol, hogy hogy mert zsidozni/ciganyozni/hulyezni, ha esetleg egy mondatban nem olyan kontextusban helyezkednek el, hogy aranyos/szep/bajos/dolgos stb.
Kerlek! Azert nezd meg, hogy nem csak te vagy zsido a forumon, vagy zsido szarmazassal nem csak te rendelkezel (vagy vallasu?), ha egyaltalan az vagy. Megse latom sehol, hogy itt elkezdenenek ezerrel uvoltozni, hogy valaki lemerte irni egy viccben, hogy zsido. Ez egy vicc remelem erted. Senki ellen nem szolt, ellenben te mar jonehanyszor elkezdtel szemelyeskedni, es kotekedni.

Mellesleg sikerult egy ujabb amokfutasoddal egy szep hosszu thread-t oszehozni, szal asszem lesz mit felmutatni majd az oneletrajzodban :).

Mit választottam szét és hol? Írj mailt mert nem értelek, azt sem értem hogy ezeket az értesüléseidet honnan szerezted. Ámokfutás?!? Már megint vihar a biliben?
--
the tide is turning

Azt hiszem eddig nem emlitettek meg az ormenyeket. Ajanlom oket is figyelmedbe (ormeny genocidum).

szerk: Majd' elfelejtettem. Ha esetleg valaki az iraniakat terroristazza le, legy szives ne hagyd szo nelkul. Kosz.

--
Debian lenny, 2.6.23

Opppáoppá, most akkor ki is jött elő a zsidókártyával? (Miért van az, hogy valaki mindig előjön ezzel?!)

Kezd elegem lenni a trollkodásodból.

Külön elnézést kérek, de felhívom a figyelmed arra, hogy:
kinaiak - Kína
oroszok - Oroszország
magyarok - Magyarország
...

de:
zsidók - [ide most mi is jön? várj, az egy vallás. Milyen nemzetről beszélsz akkor?]

Mégjobban elnézést kérek a félrenevelt lelkecskédtől, de most mégsem fogom neked feltenni a "Milyen hatmillió?" kérdést, és nem adom meg az azóta már történelmileg is megalapozott válaszát (ami garantáltan nem tetszene neked). Bár lehet, ha leírom, rögtön szívrohamot kapsz.

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Milyen zsidókártya?
Magyarként érzem sértve magam hogy olyasmit népszerűsítenek sokan, ami egykoron bemocskolta e nemzet nevét és csatlós államként emlegetetté tette.
Vagy már magyar sem lehetek?
--
the tide is turning

Jaj, már a nyelvezetből megértettem, hogy milyen vagy.
Én ebből a vitából kiszállok, semmi értelme hozzád beszélni. A többieknek jó próbálkozást.

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Ez "Azok a zsidók. A kínaiak megfőzik szecsuáni csirkének, és úgy adják el. :)" a vicc népszerüsít olyasmit ,amiről itt magyarázol? Tudod vannak ilyen dolgok amivel viccelni szoktak, a franciák sajtzabálók (nem szoktak habzó szájjal vadulni a franciák, ha hallják), a kínaik mindent megfőznek, és a zsidók pénzért adnak mindent, magyarok görbe lábú lovashorda stb. Ezen egyik nemzet sem szokott megsértődni, sőt még röhög is rajta. Pl. ilyen alapon az összes South Park részre is mondhatnád amit itt kibuggyantasz magadból...

Idézet:

nc: Utána meg fejbelövik és a golyókat kiszámlázzák a családnak.
pign: Azok a zsidók. A kínaiak megfőzik szecsuáni csirkének, és úgy adják el. :)

Ezen nincs kedvem röhögni. Felháborít.

--
the tide is turning

> Felháborít.

Mi meg leszarjuk^Whelyén kezeljük értékes véleményed.

Kiszálltam.
--
the tide is turning

vegre!

igazad van, igy leszolni es meggyalazni a kinai gasztronomiat... :(
miert nem latod be, hogy hulyesegeket beszelsz? feleslegesen akadsz ki ilyen marhasagokon. eric cartman kepe darts-tabla kent van az ajtodon, vagy mi?? vagy eseteleg a szinkronhangjanak tulajat atkozod el imadban?
te vagy aki, keveri itt a sz*rt... (en nem osztom a fajelmeleti nezeteket, mert baromsagok, de te hulyesegeket beszelsz)
---
"A legjobb dolgok az életben nem dolgok."

Nem t'om, de én arra asszociáltam, hogy
- lelövik és kiszámlázzák a golyót
Erre:
- azok a zsidók

(Amúgy a kínai kormány ezt teszi).

Szóval brekeke jól brekeg, csak itt semmi helye az indulatos politikázásnak. Hagyjuk azt máshová, van elég ilyen hely.

Ha nem haragszol, egy kis pontosítás:

"zsidók - [ide most mi is jön? várj, az egy vallás. Milyen nemzetről beszélsz akkor?]"
A zsidó nem pusztán egy vallás, hanem egy népcsoport. Lásd Ószövetség.

Jogos a felszólalás.

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Sok nem vallásos zsidó szaladgál azért, ezt tudhatnád.

ÉN tisztában vagyok vele.
Meg azt is, hogy Te(ti) is, ezt azzal bizonyítva, hogy felhívtad rá a figyelmemet.
Ha béka flémtársunk is ennyire tisztában lenne azzal, amit ír, akkor nagy mellénnyel osztott volna le a tudatlanságom miatt.

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Az a te stílusod.
--
the tide is turning

hogy egy tobb eves klasszikust idezzek: ugorj pepik! :D

Azért az, hogy mindig te jössz elő valami cigány- vagy zsidóellenes poénnal, nem tűnik véletlennek.

Asszem ideje abbahagynod.

Te a Brian életét is végigsírtad ugye?
//Tudod van benne pár jó beszólás...

Meg kéne tanulnod a helyén kezelni a poént. Az életet élvezni kell, nem végignyavajogni.

Üdv: Tamaas

Asszem ideje abbahagynod.

Nem kínai egyébként, hanem nagy valószínűséggel orosz.

Ez mekkora otlet! :)

A mekkora, az egy dolog. A mikori, az meg egy masik :)

Na ja, stoned rémlik hajdanából...

This is one half.

De a one half-nál még nem arra ment ki a dolog, hogy pénzt szerezzenek vele... (Bár ha hozzáveszem, hogy lehet egy antivir gyártó alkalmazott írta, akkor de :)

Hol itt a porbléma??? Kasperskyék kereséék meg a hekker srácokat és azok megoldják: http://hup.hu/node/56120

De lehet ők írták a vírust!!111 ;D

Urban legend
--
the tide is turning

Jaj, nem szabad megnéznem, mert akkor hangosan röhögök a munkahelyen és a végén kirúgnak, mert azt hiszik, bediliztem.

Erre csak egy megoldás van: WGA.

Azt hittem a Linux. ;P

Na igen, Linux alatt nehéz lenne az MS beépített szolgáltatását használni... :)

Ja tényleg. Mondjuk ott sem mindegy, hogy mit használ az ember. A régi C64G-k még nem tudtak elbánni az ilyen erős titkosítással...

Nem-nem-nem. Roszul tudod. Olvasd el alaposan!
Minél régebbi, minél kevesebb bites egy gép, annál gyorsabb, hisz nem kell felesleges bitekkel pepecselni, amik amúgy is csak kihasítják a kábeleket.
Az ilyen kódokat real-time lehet törni speciálisan ilyen célra épített, 0.5 bites gépekkel.

:D

Ebben a tárgykörben picit műveletlen vagyok. Ez ugye az, amikor csak high állapota van a logikai egységeknek, és a low helyett teljesen leveszik a feszültséget (ezért is fél bit, mert logikailag csak 1-es lehetséges a hagyományos megközelítés szerint) ?

Viszont ha a 4,5 bites gépbe belegyömöszkölsz 6-7 bitet, akkor kiszakítja a titkosítást, mint egy zsákot!

Így a 0,5 bites géppel több ideig tart betömködni a biteket, mint a 3 bitessel!

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

De ha jól tudom, van rá valami gyorsítóhardver. Nagyobb feszkót pumpál, ettől melegszik a cucc és a hőtágulás miatt könnyebb a bitpréselés.

Úgy érted a hőtágulás miatt ideiglenesen több bit fér el, majd egy ventilátor lehűti és ettől szétszakad, miközben összemegy? :-D

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

nem pont, mert ilyen esetekre van benne puffer, de kb így műxik. Amúgy ezt a technológiát használják a VBCD-knél (variable bit count device)

Nem egészen.
Elég három 0,5 bitet beinjektálni a processzorba egy bit helyére, és a harmadik 0.5 bit így olyan tulcsordulást okoz (szana-szét lökdösi maga körül a többi bitet, mintegy láncreakciót indítva el), ami már elegendő a processzort alkotó kvantumok "undefined " állapotához.
Innnetől már a WGA-ban levő, a WGA lényegét képező (a standard varzióban is!) fekete-lyuk gravitációs hullámait irányítottan felhasználva a processzort alkotó kvantumokat a kívánt elrendezésbe tudjuk hozni, tetszőlegesen változtatva ezáltal a processzorban levő biteket, állapotokat.
Persze ezt most nagyon leegyszerűsítve írtam le, a lényeg azomban ez...

Hm. Asszem átnézem megint a processzor tervrajzokat, hátha a második 0,5 bit is túlcsordulást okoz, mert lebegőpontosan ábrázolja a 0,5-öt és mellécímez...

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Linux is lehet, ha nincs kéznél 4,5 bites WGA, de szigorúan Ubuntu. :)

Én már nagyon várom a 6,4 bites ZGA hekkereszközt, majd tudok villogni vele leho előtt :-D

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Csakazé' mer' csóró vagyok? :'(

Nem, hanem mert én kimegyek érte Malajziába, és a gyár kapujában fogom megvenni, teherautóról.

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

A mai kommersz kvantumgépek korában már nem könnyű megfelelő hybrid kódolást választani. Az Ubuntu nagyobb biztonsága érdekében azonban mindenképp fontos a rendszermag forgózárainak foltozása... ;)

Rá kell kötni a proceszor 14-es, 56-os, 47-es és 198-as lábát egy aWGA (tranzisztormodulátoros) standard processzor-bemeneteire, és meg van oldva a kérdés.

A digitális interferencia miatt fellépő polaritás hasadás következtében nehéz előre megjósolni a relé-áramkör által keltett bitvákumot, ezért érdemes előtte spekulátor-oszcilloszkóp segítségével kvantálási együtthatót mérni a nanotranszformátorokon.

Teljesen igazad van, de az új verzió már támogatja a gravitron-szintű neutrínó-érzékelést a p-bránok nano-rezgéseinek kvantum-dilettációit felhasználva (mivel beépítették az Osaki-féle fúziós-generátort a központi fekete-lyuk erősítése érdekében), így könnyen lehet olyan mágnesen fluxust indukálni a processzor tranzisztorait alkotó atommagok neutronjait felépítő kvadrínók tekintetében, mely az atomokra mikró-gravitációs mezoként hatva, egyfajta nano-gravitációs lencsét létrehozva arrébb löki a külső elektronhéjon levő elektront, ezáltal a kívánt biteket a megfelelően módosítja.
A hozzáértők azt mondják, ez egyszerűbb módszer, mint spekulátor-oszciliszkóppal szórakozni, és folyton méregetni a nanotranszformátorokat. Bár van aki ezt szereti, én hajlok az "egyklikkes" megoldás felé, és inkább vettem egy Osaki-féle fúziós-modult az aWGA-mhoz.

Azért vigyázz ezzel! A fekete lyukak használata otthonainkban nem engedélyezett Európában. Ezért simán rád törheti az ajtót a webrendőrség!
Úgyhogy használj Vinesky féle kvantum-pajzsot is ami megvéd a sugárzás detektálásától!

Az már kijött? Ezer köszönet, már rég kinéztem egyet magamnak.
Esetleg hol lehet kapni? MErt úgy tudom, a Mistral-ban a multkori balhé óta már nem mernek ilyesmit árulni...

Már Lenin is megmondta:

Backupnyik, backupnyik, i backupnyik.

:D

Azt a kettéb*ott... Mi a fenének kellett szétoffolni ezt a topikot? Brekeke, te meg inkább arról vartyogj, hogyan oldanád meg a topikban szereplő problémát, ne a zsidólemezt pörgesd, mert unalmas. :(
Bocsi a kifakadásért...
--
Coding for fun. ;)

Azert ez mar elmes megoldas (es legalabb van esely, hogy megmenekuljenek a fontos dolgok). Igy mar lehet penzt keresni vele gyorsan. Azert letornem a kezet ennek ellenere.

Azért először valami undelete programmal próbálnám visszahozni az eredeti fileokat, bár nem vagyok képben a mai Windowsos lehetőségekkel. (meg azzal sem, hogy csak simán letörli vagy előtte jól felülíírja és utána törli csak le) A Shadow Copy ez ellen nem véd?

A jó backup mindent véd :)

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

ez kamu, nem hinnem,h. ez a WGA cucc mukodik. De ha megis, hozzam ugysem tudtok betorni, lehet probalkozni. Az ip cimem 127.0.0.1 :)

Én már benn is vagyok! Tiszta ciki, hogy ugyanaz a jelszavad...