Google-Verizon botrányszag

 ( jakubovics | 2010. augusztus 5., csütörtök - 16:25 )

Az NYT szerint a Verizon és a Google tárgyalnak, hogy a Google által szolgáltatott tartalmakat (youtube, gmail stb) a Verzion gyorsabbá teszi, míg más cégek szolgáltatásait meg lassúvá.

http://www.nytimes.com/2010/08/05/technology/05secret.html?_r=4&pagewanted=1&hp

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Jah, hogy Te regisztralva vagy mar ott ...

Erdekelne a cikk, de sajnos reghez kotott..nem tudnad a fontosabb reszeket bemasolni ide?

akár a Kacsa magazin is írhatta volna. a zindexnek még azt sem lehet elhinni, amit kérdeznek. ettől még akár igaz is lehet a hír, csak kellene egy hiteles forrás, valami indexnél színvonalasabb médiumtól.

Közben más történések is vannak, úgy néz ki megszűnik a Google Wave is. Ezt a Google blogjára írták ki.

küldd be cikkturkaloba :)

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

éstényleg

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

már tudjuk.

Egyrészt nem verzion hanem verizon, kérlek javítsd, ha tudod.
Másrészt az indexes cikkben semmi konkrétum nincs, nettó találgatás. Az NYT cikkét meg nem érem el.

Aztán: a google szerintem ilyet nem csinálna, mert akkor az összes lehúzós telco/ISP rajta kuncsorogna, szóval nekik szopó lenne.

Szerintem inkább olyasmiről lehet szó, hogy a Verizon (Wireless) fejlessze a (z európai szemmel) legendásan rossz lefedettségét, hogy jobban terjedjen az Android, vagy az Android-os mobilokhoz adjon dedikált sávszélt, vagy valami ilyesmi. De nem tudok konkrétumról, ez csak egy tipp.

Beírtam gugliba 2 szót: google verizon
1. találat: a zindex
2. Google and Verizon Team Up for Android Phones - PCWorld
3. SG.hu - iPad-riválist készít a Google és a Verizon

Aztán lehet, hogy a gugli szűri a találatokat, de semmi.

Na, ápdét:
http://news.cnet.com/8301-13860_3-20012723-56.html

Schmitt: "I don't want to announce things we haven't announced yet," he said. "We have been talking to Verizon for a long time about trying to get an agreement on what the definition of Net neutrality is."
"People get confused about Net neutrality," Schmidt said. "I want to make sure that everybody understands what we mean about it. What we mean is that if you have one data type, like video, you don't discriminate against one person's video in favor of another. It's OK to discriminate across different types...There is general agreement with Verizon and Google on this issue. The issues of wireless versus wireline get very messy...and that's really an FCC issue not a Google issue."

No, akkor kitudja

"People get confused about Net neutrality," Schmidt said.

Na ez az a pont, ahol a bullshit detektorom mutatója kiakadt.

It's OK to discriminate across different types...

Persze, persze. Aztán majd eljutunk oda, hogy a google videomegosztóinál a videók "típusa" olyan lesz, hogy a stream tartalmazni valami lényegtelen komment blokkot, a legnagyobb konkurens stream-je meg nem. Az utóbbit majd jól megfojtja a verizon: "hiszen megmondtuk előre, hogy a típusok között lehet diszkriminálni!" Aztán a usernek nem lesz kedve a másik megosztóhoz (mer' lassú), és minden reklámbevétel a youtube-on fog realizálódni.

Egyébként nem a csomagok ütemezésével van a baj, azt minden szolgáltató csinálja, akinek van egy csepp esze -- a saját gépén belül is csinál(hat) szabályokat az ember! A baj akkor van, amikor ezeket a szabályokat pénzért meg lehet venni. Ezeket a szabályokat csak tisztán műszaki, forgalmi indokokkal lenne szabad meghozni. De a szabadpiac már csak ilyen, tessék élvezni!

Verizon, nem Verzion.

fixed

Nyugi, eleg beleugrani a szakadekba ha mar a szelen vagyunk :-)
A G az utobbi evekben eleg sokat tett azert hogy az infomaciohoz valo hozzaferest mindenkinek egyszerubbe, olcsobba, konyebbe es foleg eggyenlove tegye (lasd US frekvencia arverezes pld.) mig a telcok, a Verizon-al az elen, mindent megtettek ellene (lockolt halozatok, telefonok, beperelt varosi halozatok, etc.)
Lassuk mi lesz ebbol...

Mindkét fél (Google, Verizon) hivatalosan cáfolta a New York Times értesülését.

http://twitter.com/googlepubpolicy/status/20393606477
http://www.prnewswire.com/news-releases/verizon-statement-on-new-york-times-article-100048489.html

--
trey @ gépház

Ismerjük fel a cáfol és tagad igék közötti markáns különbséget.

[ hupexpertize© || hupdiploma || harmatgyenge || hupmérnökinfo ]

+1

Ha jól látom, az angol eredeti nem használta egyik igét sem. Mindenesetre nekem az rémlik, hogy az angolszász sajtóban következetesen a "deny"-t használják, "disprove"-ot még sehol sem láttam ilyen szövegkörnyezetben. Ez a "cáfol" valami magyar újságíró-betegség, valahol olvastam is róla egy blogposztot.

Szerk.: egyébként is hazudnak, nagyon jó eséllyel: our goal is an Internet policy framework that ensures openness and accountability -- ez akár a bullshit generátorból is kieshetett volna. Ugyan mijazaz "internet policy framework" és mér' volna rá szükség?

Többek között itt.

Nahát, tényleg nálad olvastam :)

Ez a "földkéregkutatás" ütött :)

Az újságírásban nem létező különbségre gondolsz? Amikor én kicsi voltam, még azt hittem, a cáfoláshoz nem elég, ha azt mondom, hogy nem. Aztán hallgatva a híreket rájöttem, hogy azt hívják cáfolatnak, ami az állításnak ellent mond, bizonyíték meglététől függetlenül.
----
Hülye pelikán

nem lep meg a dolog. már korábban is sejthető volt, hogy csak egy újabb szenzációhajnász index cikkről van szó a nyáli uborkaszezonban.

A NYT hozta le nem az Index

erről sajnos nem tudunk meggyőződni. akár ezt is linkelhetné valaki Armageddon: the world will end tomorrow:) megírta a NYT is:)

Vagy amikor hónapokig foglalkoztattak egy konfabulátort? :D
Na az is szép volt.

IT hírekről még a nagy és hatalmas és elismert gazdasági/politikai lapok is tudnak akkora blődségeket írni, hogy leszaladsz a székről a padlóra a seggeddel. :)

Jayson Blairre gondolsz?
volt az több év is.
hát az eléggé durva volt, amit művelt az a feka fiú. mentségükre szolgáljon, hogy legalább kirúgták a laptól. a zindexnél persze mentegetnék, és lerasszistáznák azt aki hazugnak meri nevezni, az egyébként valóban hazug újságírót.

FUD. A Google joceg, nem tesz ilyet.

---
pontscho / fresh!mindworkz

Don't do evil.
http://www.faqs.org/rfcs/rfc3514.html

Ők csak egy szabványos, RFC-ben is leírt bitet alkalmaznak, a verizon meg jóhiszeműen átengedi azt a tűzfalain, aminek következtében -a kisebb feldolgozási overhead miatt- gyorsabbak lesznek ezek a streamek.


suckIT szopás minden nap! Android 2.2: használhatatlan

Mondom.

---
pontscho / fresh!mindworkz

és ti még nem is tudjátok a teljes igazságot. a Google egy Sednán élő transzdimenzionális faj fedőszervezete. az a bit tartalmaz egy titkos földönkívüli kódot, youtube ezt dekódolja az emberi agy számára. azoknak akik nézik, hallják az a kód az idegrendszerén keresztül eljut az agyába és ott permanens mutációt hoz létre. ez a mutáció előbb csak a viselkedésüket változtatja meg, majd szétterjed az emberi test többi részében is. végső stádiumban trutymó lesz az emberi testből és a belsejében kifejlődik a transzdimenzionális idegen faj egy egy klónja. így valósítják meg ördögi tervüket a Sedna lakói, már évmilliók óta tervezik, hogy visszatérnek a naprendszer belsejébe.
a Google neve is erre utal, goo lesz az emberiségből.

Completely unrelated: írd le légyszives nekünk a közeledben lévő wifi AP-k BSSID-jeit

:-D


suckIT szopás minden nap! Android 2.2: használhatatlan

Completely unrelated: mit gyűjtsz kis szűcs

;)

--
trey @ gépház

"xxx app wants to use your current location, ALLOW/DENY"

"Google is sniffing your wifi and making it publicly available to everyone, ALLOW/ALLOW"

Még egy ilyen remek portálmester is láthatja a különbséget, mint te ;(((((

"Apple has added a "Location Services" page under Settings-->General that allows users to prevent apps from using location information. However, there's nothing to indicate that these settings prevent Apple itself from gathering and storing location data from Apple devices. "

Még az olyan is el tudja olvasni, mint te (állandóan személyeskedő szerencsétlen).

A második cikk pedig így kezdődik: "Apple closes the iTunes store for iPhone users who don't want to share their location"

--
trey @ gépház

> there's nothing to indicate...

Hogyne, "there's nothing to indicate" that Apple isn't raping your little sister right now. Persze távol álljon tőlem, hogy külföldi mélyszakmai portáltulajdonosok sejtéseit kétségbevonjam.

> Még az olyan is el tudja olvasni, mint te (állandóan személyeskedő szerencsétlen).

Nyafogás közben lehagytad azt a linket, ahol a "tutira létező!!4" illegális Apple-féle location adatbázisban tudok keresni iPhone sorozatszámok alapján. Mert itt ugye a Google-féle worldwide sniffer database-ről volt szó, persze bizonyára észrevetted, csak elkalandoztál.

> A második cikk pedig így kezdődik

Majd azt is jól elhiszem, ha látom. Egyelőre tök jól tudom location info nélkül is használni a Store-t, szóval bizonyára megint tobzódunk az igazságokban.

Ezek a cikkek semmivel sem rosszabbak, mint a New York Times találgatása. HTH.

--
trey @ gépház

Megint lehagytad azt a linket ahol opt-outolni tudom a WiFi AP-im a gúgel által felépített adatbazéból :((

(próbáltam oo.gonoszalma.com nyomán oo.jógógle.com, de nemm1) :(((

Nem tudom honnan tudja, ha ez így van az probléma. Azonban az is egy kérdés, hogy mit gyűjt az Apple. Erre a német kormányzat vár választ. Neked megnyugtató, hogy _szerinted_ semmit, ha kikapcsolod (feltételezés, ezt állítja az Apple), de mást lehet, hogy ez nem nyugtat meg. Illetve fogalmunk sincs, hogy az Apple mit gyűjt és mit oszt meg a partnereivel.

--
trey @ gépház

> Nem tudom honnan tudja, ha ez így van az probléma.

Egyelőre a szálban a "ha így van" vonalat azt néhány hihetetlenül remek portálgazda viszi a "nothing indicates that Apple is whatever" vonal mentén, a google részéről viszont pontosan tudható hogy hogyan csinálták az adatbázist, és az is, hogy így van.

> Erre a német kormányzat vár választ

Az, hogy a meszecsúszecci polgármesteri hivatal veled a legtökéletesebb egyetértésben mit gondol a nagy rettegésetek közepette a zeppülről, kisfaszomat se érdekli, hiszen a gonosz szándék a Google részéről konkrétan valós és megfogható.

Ismét kivetkőztél magadból. Elbuktál.

--
trey @ gépház

"elbuktál", "szánalmas vagy" - Power word ESCAPE

Engem meg az érdekelne, hogy a HUP mit gyűjt illetve mit oszt meg a partnereivel.

Az oldal rendszeres időközönként önkéntes alapon kutatásokat készíttet (a résztvevők elfogadják a feltételeket), illetve külső szolgáltatókat alkalmaz bizonyos látogatási információk gyűjtésére. Ezen kívül nem gyűjt semmilyen információt az oldal. Hogy mit oszt meg, partnereivel? Forgalmi statisztikákat és a kutatás eredményeit.

Remélem a kíváncsiságod kielégült.

--
trey @ gépház

There is nothing to indicate that you are not full of shit.

--
"Nem tudom honnan tudJA-JA!
Ha ez így van az probléMA-MA!" (c) unknown afro-american

Már korábban meg kellett volna tenni. Banned.

--
trey @ gépház

pff

Mint az oviban...

Ja, lehetne viselkedni normálisan is és akkor erre nem kerülne sor. Érvelni nem csak a másik szidalmazásával, ócsárlásával lehet. 2-3 hónapja kérem, hogy változtasson ezen.

--
trey @ gépház

Címlap » Fórum » Egyéb » Flame

"Flame

A fórum címe magáért beszél - kéretik a jó ízlés keretein belül flamelni, a nagyon durva, trágár dolgok moderálásra kerülnek!"

--
trey @ gépház

Nyílván a "te állandóan személyeskedő szerencsétlen" kifejezésre gondolsz, de azt nem ő írta.

Fehér bohóc üti a vörös bohócot. Vége a cirkusznak.

There is nothing to indicate that you are not full of shit.

Igen, ott van hogy "rude"

meanie!

Mintha amúgy itt általában a hochkultur rajongói palléroznák egymást kifinomult stílusban...

új 

Így múlik el a világ dicsősége... mondjuk nem sírom vissza. :)

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."

És neked miért kéne ezt elhinnem?
Honnan tudjam, hogy nem a világot akarod uralni és ez is a terv része?
Honnan tudjam, hogy nem mászol be mások lakásába, hogy még több információhoz juss? Múltkor is olyan gyorsan elfogyott a gumicukrom... gyanús vagy!
Kérlek bizonyítsd, hogy nem teszel ilyet!

Komolyra fordítva: Sokkal nehezebb azt bizonyítani, hogy valamit NEM csinálsz, mint azt, hogy valamit csinálsz. Ha most azt mondja valaki, hogy annak ellenére, hogy kikapcsolom a location services-t, az Apple logolja, hogy merre járok, nem fogom komolyan venni amíg bármilyen erre utaló dolgot (pl. megmagyarázhatatlan kommunikáció az Apple és a telefonom/iPod-om között, iPhone-on időnként magától bekapcsoló GPS, stb.) nem mutat valaki, nem tapasztalok. Persze, akár meg is tehetnék, de annak nyoma lenne. Picit más ha valakiről tudod, hogy ezt csinálja meg ha azt mondod, hogy a másik is meg tudná tenni.

Ha már Google vs. Apple akkor megjegyezném azt az esetet, hogy az Apple-nek van egy listája a tiltott programokról amire ha feltennének egy progit akkor törlődne a készülékekről. A 2-es szoftver óta dokumentáltan jelen van. Ezzel szemben a Google az Androidban nem csak elhelyezett egy ilyet, de már használta is. Az Apple listája picit régebbi és üres.

Amúgy ne értsd félre. Nem különösebben érdekel a téma, csak picit meglep, hogy amúgy kifejezetten értelmesnek látszó emberek számára a "megteheti" és a "megteszi" között nincs különbség.

"És neked miért kéne ezt elhinnem?"

Én nem kértelek, hogy hidd el. Ha nem hiszed el, jogodban áll az oldalt nem látogatni, meg gondolom ha van bizonyítékod, akkor az oldal tulajdonosai ellen a megfelelő panaszt a megfelelő helyen megtenni. Ilyen ez.

"Sokkal nehezebb azt bizonyítani, hogy valamit NEM csinálsz, mint azt, hogy valamit csinálsz. "

Egyetértek. Most állította a Verizon és a Google, hogy nem csinálja azt amit a New York Times állít. Erról szólt a szál eredetileg. Erre volt aki elkezdett habzani, hogy azt állít, amit akar. Erre hoztam néhány cikket, ami meg másról állít mást.

--
trey @ gépház