Linux rendszergazda

 ( pozsy | 2015. március 23., hétfő - 12:58 )

A meghirdetett pozíció

Az UHU Systems Kft. csapatába rendszergazdát keresünk, aki felügyeli és üzemelteti az összes eszközünket és belső szolgáltatásainkat, amelybe beletartoznak fizikai és virtuális szerverek, hálózati eszközök, mindenféle infrastruktúra-szolgáltatások és ketyerék.

Mivel foglalkozunk?

Kis és nagyvállalati ügyfeleknek fejlesztjük és értékesítjük a Calgo call center szoftvert, és ehhez kapcsolódóan sok más háttérszolgáltatást üzemeltetünk.

Az ideális jelölt

Tudjuk, hogy az ideális jelölt nem létezik, mert mindenhez kell érteni, a 24/7/365 munkaidő is kevés a feladatok ellátására, és a légkör sem mindig támogató és stressz mentes. Legszívesebben olyan embert vennénk fel, aki fizet nekünk az élményért és lehetőségért, hogy az általunk kitalált változatos feladatokkal szívassuk, nem beszélve azokról, amiket az élet és az ügyfeleink generálnak.

Feladatok és elvárások

A feladat nem csak annyi, hogy tápot kapjanak a szerverek, hanem neked kell gondoskodni rengeteg szolgáltatás működéséről is, ehhez néhány hívószó: AAAA, DHCP, DNS, IMAP, LVM, RAID, RTCP, RTP, SIP, SMTP, SQL, SS7, SRTP, SSL, VLAN, VPN, XKCD.

Ha együtt lélegzel a szervereiddel, a magasságodat pontosabban tudod rack unitban, mint cm-ben, a nappalidban a világítást a házi szerverfarmod ledjei alkotják, szárítókötélnek utp kábelt használsz, már az óvodában is pingvin volt a jeled, és a kinti hőmérsékletet egy munin grafikonról szoktad megnézni, akkor jó eséllyel pályázhatsz.

Nincs baj, ha az előző bekezdés nem minden pontja illik rád, de azért van, amiből nem tudunk engedni:

 • Nincs olyan, hogy valamit nem lehet megcsinálni! Olyan embert keresünk, aki végigviszi a lehetetlent is.
 • A betanulásban nyilván segítünk, de kell az önállóság, hiszen nekünk is megvannak a magunk feladatai és problémái, nem a feladatspecifikációkkal, ellenőrzésekkel és számonkérésekkel akarunk időt tölteni, mert akkor nem sokkal vagyunk előbbre. Nem véletlenül szeretnénk új csapattaggal bővülni.
 • Mi sem tudunk mindent, nap, mint nap tanulunk, mert ez a továbbfejlődés kulcsa. Ha valami új jön szembe, inkább örülünk neki, mintsem hogy kétségbe esnénk, ezt várjuk el mindenkitől.
 • Jelenleg még nagyrészt a magyar piacra dolgozunk, de szeretnénk, ha nem okozna gondot az angol sem írásban, sem szóban.
 • Képesnek kell lenned prekoncepciókat, hitvallásokat és meggyőződéseket félretéve a cég érdekeit szem előtt tartani. Nem hiszünk az abszolút szabályokban, valljuk, hogy a célhoz kell megtalálni az eszközt.
 • Nem fejlesztőt keresünk, de egy bash vagy perl scriptet meg kell tudni írni.
 • A fentebbi sok rövidítésből tudod melyik a kakukktojás, mert ha nem is ismerted mindet, az ismeretleneknek már utána néztél.

Munkakörülmények

Az irodánk Budapesten, a 11. Kerületben, a Mohai úton található, egy tetőtéri helyiség sok napsütéssel és saját terasszal. Szeretjük, ha mindenki bent van, mert akkor sokkal könnyebb cseszegetni a másikat, így a nagyobb nyomás alatt jobban megy a munka. Természetesen a munkavégzés helye időnként lehet valami hideg szerverszoba, vagy egyéb egzotikus helyszín (és itt nem egy pálmafás strandra gondolunk félmeztelen pincérnőkkel).

Amit kínálunk

Kihívásokat és sok tanulási lehetőséget, megbecsülést, és felelősségteljes munkakört. Alkotói szabadságodat ki fogod tudni élni - ha a "kötelező" feladatok készen vannak. Tapasztalatot biztosan sokat fogsz szerezni, hogy milyeneket, az rajtad is legalább annyira múlik, mint rajtunk. Minden egyébről szóban egyeztetünk.

Jelentkezés

Indulásnak lásd az uhu.systems domain txt rekordját.

Kiegészítések HUP olvasóknak

 • Nem érdemes arról kommentelni, hogy "ilyen ember nincs", "túl sok feladat egy embernek" stb, legfeljebb nem téged keresünk.
 • Arról se nyissunk vitát, hogy az ideális jelöltünk napi fizetése több-e, mint egy közepes méretű afrikai ország gdp-je.
 • A juttatásokat a személyes találkozó alkalmával beszéljük meg, nem itt a fórumban. Ez vonatkozik a részletesebb technikai részletekre is. Természetesen a komoly érdeklődőkkel részletesen megtárgyalunk
  mindent.

(A hirdetés a HUP-Profession szabadkártya felhasználásával került kihelyezésre)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

a topiknyitóból még akár gazdasági és informatikai államtitkár is lehet a fidesz-kormányban! :)

--
Aspire E1-530
"...és micsoda zajt csapott!"

{K,sz}ellemes hirdetés; kösz'! :)
------------------------
Program terminated
{0} ok boto
boto ?

Csocsóasztal.?
--
God bless you, Captain Hindsight..

nyilván van, a görnyedt hátak miatt volt ésszerű tetőtérbe költözni :)
(debunkóvagyokma)

--
Aspire E1-530
"...és micsoda zajt csapott!"

Még nincs csócsóasztal, mert nem volt rá nagy igény. A helye megvan :)

Kicsit még faragsz rajta és mehet a Modoros Blogra.

Viccen kívül: jó lenne már megérteni, hogy a juttatásokat megnevezni illik, nem pedig vicceskedő-kioktató szöveggel elmis-másolni, ez így nem professzionális. Szuper lenne Magyarországon is egy Arbeiterkammer-jellegű szervezet, ami kilobbizik egy ahhoz hasonló törvényt, ami Ausztriában kötelezővé teszi, hogy a minimális kínált bért a hirdetés tartalmazza. Ez egyszerűen tiszteletlenség az érdeklődőkkel szemben.

--
„Spiró ótvar, Konrád átok, Nádastól meg mindjárt hányok!”

Több ismerősöm is járt úgy, h ment a sumákolás, és a 3-4. interjúnál jutottak el oda, h nevetséges a fizu. Ezt szerintem nem árt az elején tisztázni, h ne raboljuk egymás idejét.

+1, én kötelezővé tenném a juttatás kiírását a hirdetésekbe, ha rajtam múlna.

Ez sem jelent semmit.
Én mindig első körben, lehetőleg már a telefonos/emailes megkeresésnél tájékoztatom a munkáltatót a bérigényemről, mégis több alkalommal belefutottam abba, hogy a 3-4. körnél közölték, hogy engem választanak, de ennyit nem tudnak adni.

Az önjelölt érdekképviseletedre nem hiszem hogy szükség van, aki fél attól, hogy nehogy nagyon mellélőjünk egymásnak fizetés tekintetében, az szánja rá azt a 10 percet, és megfelelő email címre küldjön egy levelet akár csak annyival, hogy ő milyen sávban szeretne kapni, és válaszolni fogunk rá, hogy érdemes-e tovább tárgyalnunk. Nem hiszem, hogy nagyon el lennénk tévedve. Akinek pedig ennyit nem ér meg dolog, az nem célközönségünk.

Ez igy korrekt, ha mar az elejen van erre fogadokeszseg.

Es amikor majd 1000 levelet kap a HR-es mindem meghirdetett allasra es mind ugyan azt kerdezi, akkor szepen megy az osszes a junk mail mappaba, vagy beallit egy automata valasz (bar ennyi erovel oda is irhatna a hirdetesbe). A korrekt az az, hogy odairjak hogy mik a hatarok. Mar, ha azt akarjatok, hogy a celkozonsegetek odafigyeljen ratok.

Bar megertem, ha "mas az uzletpolitikatok"... remelem azert az ugyfeleitekhez nem igy alltok hozza.

Es amikor majd 1000 levelet kap a HR-es mindem meghirdetett allasra

ez miert a te problemad? Ha ok emailben varjak a jelentkezest, akkor majd megoldjak, hogy a hr-es/whatever el is olvassa azt.

ha azt akarjatok, hogy a celkozonsegetek odafigyeljen ratok.

masik olvasatban: nem te vagy a celkozonseg

--
"Van olyan ember sok az oldalon, akinek a kommentjeinek 100%-a zaj, oket miert nem kommentelitek ilyen lelkesen?" (hrgy84)

Eddig minden egyes levélre korrektul válaszoltam személyesen én, a feltételezésed alaptalan. Sokan vannak úgy, hogy megéri nekik egy rövid feladvány megoldása és egy email megírása mint befektetés egy lehetséges állás érdekében. Sokan nem így gondolják, de nem is őket keressük.
Ja, és sokan csak játékból megoldották a feladatot. Ezt egyébként nagyon jó volt látni.

Az ügyfeleink pedig maximálisan elégedettek velünk, többek között ezért is az ügyfeleink. Nekik is válaszolunk minden kérdésükre és kérésükre.

Eddig minden egyes levélre korrektul válaszoltam személyesen én

megerositem

--
"Van olyan ember sok az oldalon, akinek a kommentjeinek 100%-a zaj, oket miert nem kommentelitek ilyen lelkesen?" (hrgy84)

Én is (kaptam választ, pedig nem is jelentkeztem állásra).

--
trey @ gépház

Sajnos ez tipikus magyar sajátosság, így nem a szakmaiság dönti el a felvétel végeredményét, hanem a legkevesebbet kérö de szimpatikus jelentkezö lesz kiválasztva.

--
robyboy

"Gondolkozni nehéz, ezért legtöbben ítélnek." - Márai Sándor

+1 nyilvan megvan a keret, csak itthon van ez a szarragas

Jaja.
A munkavállalónak jár minden információ, hogy a pöcsbe nem értik ezt meg a munkáltatók!
Ha meg felvették, akkor meg q-ra jár neki a pénz, és nehogy már a határidőkkel törődnie kelljen, ne adj isten a minőséggel! Nem ő a vállalkozó. És ha kap valahonnan egy jobb szorzót, c'est la vie.
Eddigi tapasztalatom lesújtó, a dolgozgató és a dolgozó munkavállaló aránya 30:1.
Ezek után engedtessék meg egy munkaadónak, hogy a felvételi(k) alapján kínáljon bért az általa tapasztalt tudáshoz, hozzáálláshoz. (És még itt is lehet nagy pofára esés.)
Avagy el lehet menni multihoz a „szalagra” meghirdetett pozícióba, bérért.
(Persze, van ennek egy másik oldala is, mielőtt ez a mantra jönne.)

Miert mukodik ez svajcban vagy angliaban?

Talán mert nem szopatják szét a vállalkozásokat, és lehet a munkára/cégépítésre koncentrálni.
És talán tervezhetőbb az élet.

Meg talan a munkavallalokat sem szopatjak, es nem titkos egy allasra az anyagi keret, talan mert nem minel kevesebb emberbol akarjak a maximumot kisajtolni.

Itt sem titkos, csak nem publikus.

Meg lehet tudni pl. úgy, hogy végigcsinálod a rejtvényfejtést, majd írsz egy levelet a megfejtésként kapott címre, nagyjából a következő szöveggel:

"Sziasztok!

Köszönöm a játékot!

Szeretnék jelentkezni az állásra, az önéletrajzomat csatoltam. Fizetésként havonta bruttó X Ft-ot keresek jelenleg, ezt a bérszínvonalat szeretném tartani.

Előre is köszönöm visszajelzéseteket!

XY"

Erre fogtok kapni egy választ, ami lehet legalábbis az alábbihoz hasonló:

"Szia!

Köszönjük a jelentkezést!

Az önéletrajzod alapján valószínűleg tudnánk együtt dolgozni, de jelen pozícióra csak nagyságrendileg X Ft felét tudjuk fizetni, tehát úgy gondolom, hogy jelenleg nem érdemes tovább tárgyalnunk.

Ha később változnak a feltételek, új álláshirdetést fogunk megjeleníteni.

YX"

Hozzátartozik, hogy ha már itt picsogtál a fórumon, vagy felmerül, hogy publikálod X értékét, akkor nem hiszem, hogy a "felét" jelzőt megkapod, lehet, hogy a "kevesebbet" lesz a mondás. Legalábbis én figyelnék erre.

Nagyon fontos, hogy a munkáltató és a munkavállaló között egymás tiszteletén alapuljon a kapcsolat. Ebbe beletartozik az is, hogy a munkavállalóknak is alkalmazkodniuk kell a munkáltatókhoz. Menekülni akkor kell, ha nem lehet alkalmazkodni hozzá, utálni meg ekkor sem, az csak elviszi az energiát, mindenféle haszon nélkül.

Megfogtad a lenyeget, pont az akartam irni a titkossal hogy nem derul ki mennyi a fizetes.
Arra utaltam, hogy mig mashol proaktivan tudsz tervezni, ugy nezni allashirdetest hogy kalkulalni is tudsz, itt a 3. kor es idoraforditast kovetoen derul ki hogy az elkepzelt juttatas felenek a felet kaphatod.
Teljes mertekben egyetertek a tisztelettel, ez az alapja egy munkakapcsolatnak is. Megertem, hogy sokan elmenekultek Magyarorszagrol.

Tegnap 17:51-kor írtam egy, a fentihez hasonló levelet, amelyre 18:37-kor kaptam a fentihez hasonló választ a hirdetőtől. Semmi 3. kör meg komolyabb időráfordítás meg hasonlók. Működik ám ez a világ, csak konstruktívnak kell lenni :-)

:)

Pont a felét ? :D

Maradjunk annyiban, hogy az általam támasztott X bérigény és az általuk nyújtható Y bérigény nem volt elég közel egymáshoz ahhoz, hogy tovább folytassuk a dolgot. Ez szerintem teljesen korrekt így.

Most mondjam azt, hogy ennek örülök? De szerintem te is ;-)

neked nagyon sok idod lehet

Általában van időm mindenre, amire szeretném, hogy legyen. De miből vontad le ez a következtetést, abból, hogy egy meeting alatt kb. 5 percet rászántam erre a feladatra? :-)

Szerencséd - meg valahol a mienk is -, hogy a főnököd nem olvas HUP-ot. De ezek után nem tudom elfogadni a dumát, hogy nagyon elfoglalt vagy a netkávézóban. :)
Egyébként szerintem sok helyen nem működik a dolog. Én nem egyszer futottam bele, hogy a jelentkezésbe beleírtam a bérigényt. Ennek ellenére behívtak interjúra, aztán ott derült ki, hogy ja, hát annyi pénzt nem tudnak adni.

Engem konkretan azert erdekelne a "mennyi" hogy erdemes lenne-e megtanulni mindazokat kenni-vagni, amit itt kernek, vagy a gipszkartonozas jobb szabadido-befektetett elet/anyagi juttatas mutatoval rendelkezik?
De ezert nem fogok mailt kuldeni.

Az IT-ban mindezekhez és ennél is több dologhoz érteni jó. Jól lehet keresni vele, ha jónak számít az, hogy az embert simán megél, nem kell néznie, hogy mit eszik/iszik/visel és jut pénz bőven félretenni vagy elmulatni is, igény szerint.

Csak ehhez jónak is kell lenni, és a magyar IT-sok nagyon nagy hányada egyszerűen nem jó.

Igy belegondolva, folosleges volt feltenem a kerdest (es foleg nem duplapostolnom, meh).
A mindenhez erteni, es meg jonak is lenni benne, nem meggyozo, ha "csak" annyit lehet vele keresni, hogy elerjen az ember egy tisztesseges eletszinvonalt.
Az elerheto kevesbe stresszes, kevesbe az ember "civil" eletet is kovetelo munkaval is - ahol raadasul nem kell, hogy egyszeruen jo legyel, eleg, ha ertesz ahoz, amit csinalsz.
Ettol fuggetlenul, valaszt kaptam a (jo ideje bennem levo) kerdesre.

Mondjuk nekem az a tapasztalatom -- nyilván kintről --, hogy a "gipszkartonozás" gyakran több munkaórát visz el, illetve igényel hétvégi jelenlétet, főleg ha ITs keresetet célzod, mert ahhoz kevés a főnök szerzi a melót "segédmunkás" élet.

Akkor segítek: ha erős és teherbíró vagy, cserébe nem túl erős agyban, akkor a gipszkartonozással jobban jársz. Ha vág az eszed, mint a beretva, akkor meg tuti jobb és kényelmesebb életed lesz az IT-ban. Ja, és nem kell mindenhez érteni, kifizetődőbb, ha valami kisebb részre koncentrálsz, igaz, annak érdemes utánanézni, hogy mibe nem érdemes beleugrani.

Igazabol, pont ez, ami elbizonytalanitott. A konkret hirdetesnel, a cimet kideriteni nem egy komoly feladat (szamomra, szoval annak foleg nem, aki komolyan ebben él), de mindenhez erteni, es "eleg jo"nak is lenni benne?
Vajon megeri ez? Szoval, a specializacio vs mindenhez erteni (es eleg jol? olyan ember tenyleg van, aki mindenben eleg jo? Ha van, minden tiszteletem az ove) dilemam volt tegnap este. De mar elmult :)

Ezek csak látszólag vannak ellentmondásban.
Bizonyos dolgokban jobban elmerülsz - azokhoz jól fogsz érteni, más dolgokat csak érintesz, azokban meg nem lesz annyira mély a tudásod, de attól még tudni fogod, hogy miről van szó - látókörszélesítés. Akkor van gond, ha valaki semmiben nem mélyed el -> semmihez nem ért igazán. Vagy ha valaki csak egyetlen dologgal foglalkozik 10 éven át, közben meg elszalad mellette a világ. Meg kell találni az egyensúlyt, és ezt normális munkával (vagy esetleg mellette megfelelő privát érdeklődéssel/hobbikkal) általában el lehet érni.

mindenhez senki nem ert, tul szeles az IT ahhoz. En inkabb onnan fognam meg a dolgot, hogy erdemes-e a fenti (vagy a tobbi hirdetesben szereplo) technologiak, etc. megtanulasba energiat feccolni? Ha erdekel a terulet, akkor mindenkeppen. Ha karrierugyileg is jol jarsz vele, akkor meg inkabb.

Az meg egy szinten erdekes kerdes, hogy milyen melysegben, ill. akarsz-e az adott teruletre specializalodni? Egyik oldalrol minel profibb specialista vagy, annal tobb zset szakithatsz. A masik oldalrol viszont annal kevesebb olyan hely van. ahol meg is fizetik azt a tudast.

De a legfontosabb az, hogy kepes legy uj dolgokat tanulni. Ha kepes vagy meggyozni a hirdetot, hogy bar az elvarasok egy reszet nem tudod, de kepes vagy megtanulni a hianyzo reszeket, akkor az egy nagy plusz.

--
"Van olyan ember sok az oldalon, akinek a kommentjeinek 100%-a zaj, oket miert nem kommentelitek ilyen lelkesen?" (hrgy84)

Egyetertek.
Bar, ha mar nem tud az ember ugy dolgokat tanulni, az mar regen rossz. Es nem csak az informatika teruleten.

Engem konkretan azert erdekelne a "mennyi" hogy erdemes lenne-e megtanulni mindazokat kenni-vagni, amit itt kernek, vagy a gipszkartonozas jobb szabadido-befektetett elet/anyagi juttatas mutatoval rendelkezik?
De ezert nem fogok mailt kuldeni.

Jelentkeztem és interjúztam már svájcba és angliába is. Mindkét alkalommal a teljes felvételi procedúra lezárta után (amikor már eldöntötték hogy szívesen látnának) mondtak először összeget.

Ezek szerint tenyleg vannak parhuzamos univerzumok.
Udv egy masik angiabol ahol minden allashirdetest fizetesmegjelolessel adnak fel ;)

Mindkét történetben "ők" találtak meg engem (leegyszerűsítve a dolgot), nem álláshirdetésre jelentkeztem.

Számomra pont fordítva logikusabb lenne. Ha van egy álláshirdetés és én jelentkezem rá, akkor oké hogy én mondjak először számot; ha viszont személy szerint találnak meg (és ez nem protekciót jelent, ugyanúgy végig kell mennem a felvételi procedúrán), akkor várnám inkább hogy ők lépjenek elsőre, még a felvételi előtt.

De leginkább azt hiszem, akiben munkavállalóként nincs annyi rugalmasság hogy a cég által kínált módon játssza végig a felvételi játékot, azt tökéletesen megértem ha a cég ki akarja szűrni nulladik körben.

Ez altalaban akkor van, ha a nem a fizetes donti el, hogy kit vesznek fel. Ebben az esetben altalaban joval piaci atlag alatt fizetnek.

Nem hinném.

Az aki egy interju alatt kovetkeztetest von le a hozzaallasrol, az meresz, az arannyal akar egyetertek de hogy ez azonnal nem derul ki az biztos.

El kell, hogy szomorítsalak....

Valóban nem. Az elsőre szimpatikusak jó részéről is kiderül menet közben, hogy valójában lusta dögök...
--
Gábriel Ákos
http://ixenit.com

Semmi gond. Rendes fizetésért dolgozok, aprópénzért dolgozgatok. :)

30:1

Sajnos abban az országban élünk, ahol a kultúrát nagyon szűk marokkal mérték mindig is. A mindenféle kultúrát. A munkaadóit ugyanúgy, mint a munkavállalóit.

--
robyboy

"Gondolkozni nehéz, ezért legtöbben ítélnek." - Márai Sándor

Másik oldalról meg sokkal szimpatikusabb, ha először részletesen megkérdezed mi a meló, mik a lehetőségek, milyenek a kollégák, stb.
Mert ugye ha ezek nem stimmelnek, akkor nem jönnél el melózni "csak a pénzért".

Sokkal többe kerül ám szimpatikus munkakörnyezetet teremteni mint havonta 100e-rel több fizetést adni.

--
Gábriel Ákos
http://ixenit.com

Mi a baj azzal, ha valaki "csak pénzért" melózik, ha egyébként profi abban amit csinál?

Ha nem velem melózik akkor nekem semmi bajom nincs vele.
--
Gábriel Ákos
http://ixenit.com

Ebből sajnos kimaradok, mert nem látom a KAKUKKTOJÁS szót. Van mindenféle cucc, például névszolgáltatási protokoll meg webcomic, de KAKUKKTOJÁS az pont nincs.

az XKCD (utan lehet a background szinevel irva)...

--
"Van olyan ember sok az oldalon, akinek a kommentjeinek 100%-a zaj, oket miert nem kommentelitek ilyen lelkesen?" (hrgy84)

Nem, kijelölve sem látszik... :)

:)

Kíváncsi leszek, ki lesz az első, aki postolja a jelentkezés módját :D

En arra vagyok kivancsi, jelentkezik-e valaki egyaltalan. Ez a hirdetes kb pofatlan es kinos, gondolom akkor az elvarasok is hasonloak...

Kire nézve kínos?

Tippelj :) A TXT record segitsegevel el lehet jutni a bonus palyara, linux not detected xD

Olvasd el meg1x a kiirast, szerintem rajossz, hol rontottad el mar az elso lepest.

A feladat poenos volt, thx:-)

Tényleg. :) Jogos. Utána már ment mint a karikacsapás :) De nem küldtem, mert másban gondolkodom.

--
Rózsár Gábor (muszashi)

A kiírás hibátlan, már jópáran eljutottak a helyes megfejtésig.

Az tény, hogy nem szükséges linux a megfejtéshez, minden szükséges eszköz megvan Windows-ra is :)

Legrosszabb esetben ugyebár ott a vmware :) (viccnek szántam)

Az sokba kerül (pénz | idő->pénz). VirtualBox ingyen van :)

Hát, nekem pont elvitte a kedvem ez az üzenet, csak azért nem fogom átütni a user agentet, hogy megnézzem mi is lenne a feladat...

Nincs egy linuxos geped valahol a vilagban, ahol el tudsz pukkantani egy w**t-et?

Annál azért, kocsit hosszabban kell káromkodni :P

h**t -t TXT uhu.systems|**d -n "s/.*\"\([^\"]*\)\".*/\1/p"|x***s w**t -q -O -|z***p -oPa "(?<=\x20)(.+?)(?=C)" | b****4 -d

:)

No offensse, de az eleje "fúdecsúnya" és pazarló is :D
Inkább ez:
d*g +short uhu.systems TXT | tr -d '"'

Igen, de akkor kevesebb lett volna benne a csillag. :)

http://hup.hu/node/139520#comment-1849806

"Nem szarunk a kútba, csak a kávájára, és belelökjük."

Hát, erre-arra akad egy kettő, de otthon windows az alap (isten káromló vagyok, tudom :D ), mivel mire melóból hazaérek, elegem lesz minden *nixből :)
Ha kényelmesen nem tudok ránézni, annyira nem vonz a hirdetés, és nem hinném, hogy annyira fun, ha más OS-t használókat kilökünk a szférából. Gondolom, bevérzik az ellenőrzés *BSD-n és minden máson egyaránt, ahol a headerben nem Linux a string...

> hogy megnézzem mi is lenne a feladat...

Segítek: ez is már a feladat része :)

bar a szokasos picsogok miatt lett (gondolom) egy kisse szuros a hirdetes, de hatarozottan otletes es jopofa. Btw. az er pluszpontot, ha az email cimet psql nelkul kapartam ki? :-)

--
"Van olyan ember sok az oldalon, akinek a kommentjeinek 100%-a zaj, oket miert nem kommentelitek ilyen lelkesen?" (hrgy84)

Mazochisták mindig is voltak :D

ooo.., kellett volna az is hozza? :-)

Tök jó látni, hogy foglalkoztok ezzel a kis beugróval, de kérlek még ne beszéljéték ki, ne rontsátok ezzel el a játékot! köszi

A múltkor feladtam egy magyarul, szöveggel írt álláshirdetést és "lebasztak", hogy olyanokat írtam bele, amilyen embert nem lehet találni.

Most, ha egy ilyet adtam volna fel, nem tudom mit szóltak volna. :D

--
trey @ gépház

Mi reméljük, hogy megtaláljuk az emberünket :) Meglátjuk...

Mongyuk én nem jelentkeztem, de már csak kihívásképp is megcsináltam :) Aki nem tudja megoldani, az nem való gizdának...

+1

+1

(btw szerintem informatikusnak se...)
--
blogom

Ha tudnád mennyien nem tudnák megoldani...

+1 :)

szerintem ez így ebben a formában elég erős kijelentés :(

Én az user agentbe tettem be a jelentkezésem, a biztonság kedvéért ott az rcpt to:megfejtés is mellette, hogy bizonyítsam komolyságom! Az egész sztringet egy könnyen törhető Blowfish kulccsal kódoltam, nektek semmiség lesz visszafejteni... Megtaláljátok az apache access logban. ;)))

LOL :D

:D

Részemről gratulálnék (gratulálok is!) egy ilyen 0. körös szűrőhöz.
Talán nem annyira tesztoszterondúsító, mint egy jól sminkelt azt-hiszi-magáról-hogy-pedig-jaj-dehogy fejvadász lánykával elcseszni egy órát a mentális stabilitás feltérképezése végett, de szórakoztatóbb.

Maradjunk annyiban, hogy próbáltunk elébe menni a szokásos köröknek. Úgy tűnik nem sikerült, de azért érdekes kísérlet volt :)

Nem kellett hozzá, szemre is látszott a pcap fájlban, hogy hol a keresett string.

azt kertek, hogy ne beszeljuk ki...

--
"Van olyan ember sok az oldalon, akinek a kommentjeinek 100%-a zaj, oket miert nem kommentelitek ilyen lelkesen?" (hrgy84)

Aki teljesen hülye hozzá, annak ez nem segítség.

--
trey @ gépház

+1

+1

vááá utállak, amiért miattad én is így akartam megoldani(de sikerült végül), jó móka volt :)
BTW remélhetőleg részemről nem akt.(ugye ezt a főnökeim is olvassák :), de szerintem ötletes volt a beugró. grat. hozzá. Szerintem sokan ráugrottak kihívásból, hogy meg tudják-e oldani.

szuper kis jatek volt.

majd mondjatok el a ti megoldasotokat [kivancsi vagyok :) ] is ha lezarult a jelentkezesi folyamat.

--
A legértékesebb idő a pillanat amelyben élsz.
https://sites.google.com/site/jupiter2005ster/

az AAAA "hívószó" mit is takar? nem AAA akart lenni? :P

--
>'The time has come,' the Walrus said<

szerencsere eleg szeleskoru a 3-4 betus vilag, hogy mindkettore lehet talalni megfelelhetoseget, igaz elegge eltero kontextusban :).

Az is lehetett volna, de az ipv6 dns AAAA rekordra gondoltunk. (Tudom, kicsit sántít a listában, sebaj.)

AAAA

--
trey @ gépház

XD

--
>'The time has come,' the Walrus said<

Köszönöm a feladatot!

=
------------------------------------------------------------------------------
www.woodmann.com/searchlores/welcome.htm

„Indulásnak lásd az uhu.systems domain txt rekordját.” - Minek?
Ott van az oldalon minden... ;)

Linux not detected.

Egyebkent sem aktualis, en mar fizetesert dolgozgatok hobbybol, nem a kihivasert, azt mashol keresek inkabb...

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

lynx
Error: Linux not detected!
# uname -s
Linux

you're detection a shit

Az élet kemény, a softwarek meg bugosak, ezzel együtt kell élni.

pedig ez egy rejtett ajánlat volt a nemlétező QA pozíciótokra ;'(

Az elso megoldando feladat megvan az uj jeloltnek. :)

Windows alól is simán meg tudtam oldani, hogy azt adja vissza a szerver, amit kell, úgyhogy gyúrjál még rá egy kicsit :-P

Éskinemsz@rletéged? :-P

lynx -useragent="...." $url

HTH

--
trey @ gépház

^^

Kínos magyarázkodás.

added

--
trey @ gépház

Amúgy mi alapján lesz egy-egy komment added vagy nem added nálad?

Amúgy mi alapján lesz egy-egy komment added vagy nem added nálad?

az értetlenkedés például kvalifáló tényező

Tükörbe néztél már?! Akkor erősen javaslom. Bár a számodra szükséges széles tükör nagyon ritka...

Csak ki akartam próbálni, hogy pont ugyanarra a kommentre kétszer működik-e a dolog, de ezek szerint nem :-)

Kérlek szépen, ez művészet. Kell a művet magyarázni, kell a művészt érteni!?

Jojo, csak ne szarjon bele a zongoraba, mint multkor.

--
http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.

:D

Nem etetünk trollt, értem? :)

pedig milyen jó amikor letüdőzi... aztán értelmes/egyenes válasz helyett már csak krehácsolni tud...

--
Aspire E1-530
"kivétel gabucino és a gyevi bíró"

> you're detection a shit

you're englisch shit two :P

:)

volt idő, amikor a legnagyobb örömmel mentem volna hozzátok dolgozni -akár minimál bérért is-, de már elmúlt :-)
most jól keresek, bár eléggé stresszes környezetben, de a pénz nagy úr, nem engedhetem meg azt a luxust magamnak, hogy válogassak...

Szóval nem engedhetsz meg magadnak egy SELECT-et. :)

Jé! Én is fent vagyok. Király! De miért csak ez az egy? Kíváncsi lennék mi alapján dönti el ez az állat mit ment el magának. 2007 és 2009 között volt pár szaftos beszólásom, igaz sok szálat miattam töröltek. Nem vagyok troll se bunkó, vagy legalábbis nem bunkóbb azoknál, akik anno beleszartak a lelki világomba. Én ezt az oldalt már nem a segítségkérés/adás miatt olvasom, csak szórakozásból. Több értelme van, mint az Éjjel Nappal Budapestnek.

Trey! Ha zavar ez az arc miért nem törlöd?

***********************************************************************

Aláírás szerzői jogok megsértése miatt TÖRÖLVE

DEBIAN forevör!

uhu kedveli ezt

Ugy gondolom, azt menti le, amit elemi butasagnak gondol. (Hogy igaza van-e, vagy sem, az mar egyeni megiteles, dehat, az o gyujtemenye, azt csinal, amit akar. Nekem kolyokmacska fenykep gyujtemenyem van a gepemen, neki meg ilyen. Nem vagyunk egyformak, nah. :) Mondjuk, szerintem mostanaban elege lejebb adta a szintet. :/

Átmozgatva ide:

http://hup.hu/node/139622

(a szerk.)

popcorn, diet cola bekeszitve. De hogy ontopic is legyek, rajtad is mulik, hogy alakul a zaj vs. 'szakmai' tartalom aranya. Szoval, ha sokallod a zajt, akkor hozz letre ertekes tartalmat, ne csak sirj...

--
"Van olyan ember sok az oldalon, akinek a kommentjeinek 100%-a zaj, oket miert nem kommentelitek ilyen lelkesen?" (hrgy84)

Rajtam annyiban múlik, hogy igyekszem nem írni semmit. Ezt bizonyítja az utóbbi időben rám jellemző féktelen passzivitásom. Én legalább azok közé tartozom, aki ha nem tud okosat írni, nem ír semmit.

latod, ez viszont olyan ereny, amivel kevesen birnak...

--
"Van olyan ember sok az oldalon, akinek a kommentjeinek 100%-a zaj, oket miert nem kommentelitek ilyen lelkesen?" (hrgy84)

>igyekszem nem írni semmit. Ezt bizonyítja

...ezt bizonyítja az is, hogy egy uhusystems állás topicba az első és egyetlen beleböffenésed egy teljesen offtopic nyafi volt egy teljesen más website-al kapcsolatban, és még a subthreadet se találtad el

gg csicsa

("Kidolgozol egy nagyon szigorú házirendet, amit ismertetsz a hup lakókkal és ahhoz tartod magad. Pl: személyeskedés, először figyelmeztetés, másodszor tag törlés, offolás szintén. Ha Neked vagy a moderátoroknak beszólnak, figyelmeztetés nélküli azonnali tag törlés."

Betű szerint ezt csinálta hajdan az internetto és később az index polfóruma. Lett belőle először moderátori tesztoszteronfitogtatás, aztán birkaiskola.)

Ez most pont egy álláshirdetés alatt jött ki belőled?

Legyek én a bolond, de fikázlak. Ennek nem itt és nem így van helye, meg egyáltalán, nekem meg tele van a mindenem az olyan emberekkel (pl Te) akik semmit nem tesznek, csinálnak mindent ingyen akarnak és osszák az észt két kézzel, hogy minden szar. Menj egy olyan oldalra hol jó neked, ide senki nem hívott, főleg az nem aki nagyon régóta foglalkozik az oldallal.

"Ez most pont egy álláshirdetés alatt jött ki belőled?"

Hát nem a legjobb az időzítés, az tény. Pozsytól és az UHu közösségtől elnézést kérek. De nagyon nem zavar, mert nem szeretem az uhut. Nekem csak a debian és a CentOS számít szent és sérthetetlennek.

Gmoore! Te meg ne a nyafogásommal foglalkozz. Inkább legyek egy nyafogós plázacica nyálgép, mint egy olyan elmeháborodott, ami Te vagy. Nincs ám sok hátra Neked. Az ilyenek fognak előbb-utóbb embert ölni, vagy durván zaklatni, mint Te, Te beteg állat! Aztán majd jöhet a börtön.

"Menj egy olyan oldalra hol jó neked"

Megtaláltam azt az oldalt. Itt meg csak maradjatok ti szociopata hajlamú nyomik, meg a külfüldre kiköltözöttek, akik csak azért irogatnak, hogy az itthon maradtakat csesztessék.

Most pedig kérem a fiókom megszüntetését. AZONNALI HATÁLLYAL!

NEM VICCELEK! Szégyellem, hogy egy ilyen oldalon voltam majdnem nyolc évig.

24 órát adok. Ha nem töröl valamelyik adminisztrátor, írok az indexnek, meg az origónak egy szaftos cikket, hogy mi lett ebből a fantasztikus portálból.

10/10 made me kek

Lock

De most tényleg nem viccelsz?

Jó kérdés.

új 

"De most tényleg nem viccelsz?"

Van admin jogod?
Akkor légyszi szeggyé le!

:D Az állapotod tényleg kezd meredek lenni.

" De nagyon nem zavar, mert nem szeretem az uhut."

Ez egyszerűen nagy bunkóság és olyan ami súlyosabb annál mint amit te kifogásolsz.

Mit akarsz töröltetni a hozzáféréseden? A hozzászólásaid már maradnak. Változtass jelszót és felejtsd el azt.

új 

Szerintem az, hogy leírom, hogy mit nem szeretek még nem bunkóság. Ha azt írnám, hogy egy fostalicska, akkor az már az lenne.

A hozzászólás maradhat, csak a nickem helyett valami olyasmi jelenjen meg, hogy törölt felhasználó, de felőlem krumpli is lehet.

Nekem az nem elég, hogy nem lépek be többet. Azzal meg tisztában vagyok, hogy a szövegemet nem lehet törölni. Csak azt szeretném, hogy ne legyen többé hozzákötve a nevemhez.

Még egyszer kérem a fiókom megszüntetését.

új 

"Nekem csak a debian és a CentOS számít szent és sérthetetlennek." <- Ezt lophatom az alairasomba? :P

Amugy. Az oke, hogy irsz nekik cikket, de... _ingyen?_

--
"Biztos én vagyok a béna, de csak azt sikerül elérnem, hogy kikapcsol a monitor."